На учителя и командира полковник инж. Ангел Ангелов – с любов !

Pan.bg 25 яну 2021 | 17:39 views (1589) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на ВВВВУ "Г. Бенковски"

90 годишнината на о.з. полковник инж. Ангел Георгиев Ангелов бе отбелязана днес в Плевенския Военен клуб.

На скромна церемония, организирана от Общинската организация на СОСЗР с председател полковник Ванко Халачев, юбилярът получи поздравителни адреси и подаръци, които ще му напомнят 90-я рожден ден !

Полковник инж. Ангелов e роден на 23 януари 1931 г. в с. Рупци, Луковитска околия в семейство на учители. След завършване на основното си образование в родното село, продължава образованието си в Механоелектротехническа гимназия „Д-р Никола Василиадис“ – Габрово.

Следват 33 години отдадени на армията и авиацията:
Началото – 1950 г. – НВВТУ „Васил Коларов“- Ловеч, където завършва специалност „Авиационно оборудване“ и като отличник на випуска остава в училището като командир на взвод и преподавател. През 1960 г. е преразпределен в НВВУ „В. Коларов“- Горна Оряховица.

Следващите 23 години посвещава на ВНВВУ „ Георги Бенковски“ – Долна Митрополия, преподавател в катедра “Електротехника и авиационно оборудване“, старши преподавател по експлоатация и ремонт на електроприбори и автоматично оборудване на летателните апарати и методист.

Началник е на Средно сержантско военновъздушно училище „Георги Бенковски“ 10 години. Десетки са неговите възпитаници, които продължиха обучението си и във висшия профил.

За всеотдайната си и безкористна служба полковник Ангелов многократно е награждаван от Министерство на отбраната и командването на ВВС. Активно се включва във възстановяването на СОСЗР в град Плевен и в дейността на Дружество „Авиация“.

Своите благопожелания към достойния и достолепен, жизнен и с изключително богатата на спомени памет отправиха бригаден генерал Юлиян Радойски - Началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, полковник доцент д-р Стефан Билидеров - началник катедра „Електротехника, автоматика и информационни технологии“, полковник Ванко Халачев –председател на Общинската организация на СОСЗР-Плевен, полковник Марин Шкодров от Областната организация на СОСЗР с председател генерал Валентин Буров, Дружество „Военноинвалид“ с председател Илиян Христов, главен експерт Военен клуб-Плевен Ралица Лазарова.

Емоционално бе и посланието на полковник Недко Витов – ученик и следовник на полковник Ангелов.

Заместник –председателят на Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ Петко Стойнов връчи на юбиляра най-високото отличие на Българския туристически съюз с председател доцент д-р Венци Росманов - медал „Алеко“, за активната му дейност в Клуба по пешеходен туризъм и утвърждаване авторитета на туристическото дружество.

Туристически поздрав отправи и
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
93 годишния турист-ветеран Захари Данчев.

В отговор на пожеланията, полковник Ангел Ангелов сподели, че три са най-важните за него ценности: да наблюдава малките деца, полета на самолетите и природата!

Нека със съпругата си Цонка са здрави, да се радват на правнуците, да опишат в книга интересните си спомени!Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


На учителя и командира полковник инж. Ангел Ангелов –  с любов !

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка