Динамична 2020 г. за Airbus Helicopters

Pan.bg 26 яну 2021 | 10:39 views (626) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbushelicopter.com

През 2020 г. Airbus Helicopters регистрира 289 брутни поръчки (нетни 268) на предизвикателен пазар, силно засегнат от икономическите последици от пандемията COVID-19, засилвайки позицията на компанията на гражданския и парапубличния пазар. Компанията достави 300 вертолета по целия свят въпреки ограниченията от пандемията, което доведе до стабилен дял от 48% на гражданския и обществения пазар и по този начин позволи на Airbus Helicopters да запази водещата си позиция на пазара благодарение на широката гама от конкурентни продукти, предназначени да позволят клиентите да изпълняват множество мисии. За сравнение на второ място е Leonardo с пазарен дял от 20%, следвана от Bell с 18%, "Вертолеты России" с 12% и Sikorsky с 1%.

„Гордея се с нашите екипи по цял свят, които адаптират начините си на работа, за да бъдат до нашите клиенти, когато най-много се нуждаят от нас, стремейки се да им помогнат да запазят основните си мисии по целия свят, като доставят хеликоптери и свързаната с тях подкрепа и услуги, от които се нуждаят. Бих искал да благодаря на нашите клиенти за постоянното им доверие в Airbus Helicopters. Сертифицирахме петлопатните H145 и H160 и поставихме солидни основи за нашия път към технологии с нулеви емисии с нашия демонстратор CityAirbus“ заяви Бруно Евен, изпълнителен директор на Airbus Helicopters.

Ключовите доставки през 2020 г. включват първия петлопатен H145 за стартовия клиент Norsk Luftambulanse оператор на HEMS (спешни медицински услуги). Машината бе доставена в края на септември, последван от доставки за германската HEMS DRF Luftrettung в края на годината. При тежките вертолети първите H225M бяха предадени на ВВС на Кувейт, както и първите NH90 за испанските ВВС. През септември бе извършена и 463-та доставка, навреме, строго в рамките на договорената цена и качество, на вертолета UH-72A Lakota от завода на Airbus Helicopters в Колумбус (щата Мисисипи).

Акцентите в получените поръчки за 2020 г. се състоят от 84 поръчки за най-продавания хеликоптер H145, включително 17 UH-72B за американската армия - първите поръчани варианти оборудвани с Fenestron и Helionix. Моделът H135 също постигна солидни продажби с 33 бройки и също така получи сертификат EASA за алтернативна обща маса, както и ново оформление на пилотската кабина IFR в края на 2020 г. Компаниите Milestone Aviation и Heli-Union станаха нови клиенти за многофункционалния H160, поръчван да се справи с широк спектър от мисии, включително офшорни превози. Обобщените поръчки, 289 броя, са от 149 клиента в 40 държави и изглеждат така: Н125 - 102 броя, Н130 - 22 броя, Н135 - 33 броя, Н145 - 84 броя, Dauphin - 2 броя, Н160 - 11 броя, Super Puma - 4 броя, NH-90 - 31 броя.

NH90 имаше успешна 2020 г. като Bundeswehr-а поръча 31 военноморски хеликоптера за да заменят застаряващия флот на Sea Lynx, който трябва да бъде пенсиониран. Френската генерална дирекция по въоръженията (DGA) потвърди разработването на нова версия Standard 2 за оборудване на френските Специални сили, а първият NH90 за Катар изпълни първия си полет в края на годината.

Що се отнася до поддръжката и обслужването на клиенти, отново имаше силно представяне за договорите за поддръжка от серията HCare, като нови клиенти се присъединиха към програмата като Националната аеронавтична и космическа администрация на САЩ (NASA) и Air Methods Corporation. Изправена пред глобалната пандемия, компанията се мобилизира, за да поддържа своите военни и граждански клиенти в полет, благодарение на повишените нива на техническа и логистична поддръжка, нови решения за дистанционно обучение и пряка помощ от Airbus Helicopters за осигуряване на защитно оборудване на разположение на пилотите и екипажите. Стартирана бе нова платформа за съвместни клиенти AirbusWorld, базирана на обратна връзка от клиентите, предлагаща рационализирано потребителско изживяване и нови функционалности, насочени към насърчаване на отворен диалог между операторите и с компанията.

Устойчивият бизнес модел на Airbus Helicopters позволява на компанията да продължи да инвестира и да подготвя бъдещето. През 2020 г. иновационните етапи включват първия напълно автоматичен полет на CityAirbus, демонстратор, който ще играе важна роля в разработването на полет с нулеви емисии и в подготовката на бъдещия градски пазар за въздушна мобилност. VSR700, безпилотната вертолетна система на компанията, извърши първия си безекипажен полет през юли и осъществи автономни кацания на корабна палубата в края на годината.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

General Dynamics European Land Systems

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка