Огласиха доклада за разбилият се в Германия американски военен самолет - щетите са за 21 милиона долара /ВИДЕО/

Pan.bg 18 фев 2021 | 18:25 views (620) commentaries(0)
img
pan.bg

Инцидентът случил се през април 2020 г., е причинен от грешка на пилота преди кацането, съобщиха в доклада си от ВВС на 16 февруари 2021 година.

По време кацане на германската военна авиобаза "Рамщайн" американски военен самолет се разби. Очевидно става дума за военен транспортен самолет, превозващ някакъв товар, и освен това причинените щети, оценени на 21 милиона щатски долара, са доста забележителни, което не изключва възможността на борда на самолета да е имало някои скъпи оръжия, например зенитно-ракетни комплекси Patriot.

„Грешка на пилота доведе до 21 милиона долара щети на товарен самолет на ВВС, който се разби по време на учебен полет във военновъздушната база "Рамщайн", съобщи службата, след като публикува резултатите от комисията за разследване на произшествия. В резултат на приземяването бяха сериозно повредени крилата, ляв и десен възел, шаси и двигателите, включително монтажни конструкции, се казва в доклада. Видимите повреди на самолета включват огъване на долната част на фюзелажа, разтегнати нитове и напукан уплътнител, както се вижда от изображенията, включени в доклада", съобщава изданието "Military".

Известно е, че пострадали в резултат на инцидента няма. Въпреки че инцидентът е възникнал поради неквалифицирани действия на пилотите, екипажът отказва да признае вината си, позовавайки се на факта, че виновна е отмяната на тренировъчните полети поради пандемията COVID-19.Източник: avia.pro Снимка: avia.pro Видео: СОБЫТИЯ И ФАКТЫ/ youtube

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0