26 февруари 2021, Авиобаза Безмер – Един хубав ден за БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА АВИАЦИЯ (1 част)

Pan.bg 27 фев 2021 | 09:35 views (7502) commentaries(0)
img pan.bg, Н.Димов

Вчера на старта на авиобаза Безмер можеше да се види нещо, което отдавна не бе се случвало по българските военни летища. На старта се намираха осем бойни самолета в летателна годност и готови за бойно използване. Всичките те наскоро излязоха от беларуския 558-ми авиоремонтен завод, ремонтирани и модернизирани.

На 26 февруари 2021 г. министърът на отбраната Красимир Каракачанов посети Базата за предно разполагане – Безмер за да инспектира ремонтираните и модернизирани щурмовици Су-25К/УБК и лично да се увери в техните придобити нови възможности. На събитието присъстваха заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков.

Тук е мястото да се отбележи, че основна заслуга за осъществяване на проекта за възстановяване на летателната годност и модернизация на осемте бойни самолета на българските ВВС е лично на министър Каракачанов, на неговата воля и твърдост да доведе до край започнато, въпреки силната съпротива на явни и скрити противници на българската военна авиация.

Защото тези щурмовици са БЪЛГАРСКИ, те се експлоатират от БЪЛГАРСКИ техници, на тях летят БЪЛГАРСКИ летци в интерес на всички видове въоръжени сили на РБ - ВВС, ВМС и СВ и защитават националната сигурност на България.

Осемте щурмовици, два учебно-бойни двуместни Су-25УБК (р.н. 002 и 095) и шест бойни Су-25К (бордове 240, 246, 250, 252, 253 и 256) вече са приети от българските ВВС и са облетени от български летци.

На старта шестте бойни „Су“-та бяха с подкачено различно въоръжение и оборудване, показващи бойните възможности на самолета и богатия арсенал, с който разполагат – управляема ракета УР) „въздух-земя“ Х-25,УР „въздух-въздух“ Р-60 (вече има възможности да носи и по-новата Р-73), НУРС-ве – С-5, С-8, С25, авиобомби различни калибри (включително и 500-килограмова), контейнери СППУ-22-1 с 23-мм оръдие ГШ-23, новата система за самозащита САТЕЛЛИТ-2М, контейнер за създаване на активни смущения СПС-141 и други.

За деня бяха извършени два полета.Със спарка „002“ командирът на авиобазата полковник Милен Димитров превози министър Каракачанов, показвайки реално възможностите на модернизирания щурмовик. Успоредно с това бе тренирана и мисията по „еър полисинг“ с изтребител МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, като в края на задачата двата самолета прелетяха над ПИК на Безмер.

С другата спарка „096“ летяха м-р Илия Енчев и генерал-лейтенант Цанко Стойков, като на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
присъстващите бяха демонстрирани високите маневрени и полетни качества на „Су“-то , изпълнявайки впечатляващи прелитания над летището.

В следващи няколко материала ще бъдат публикувани още снимки хората, щурмовиците и въоръжението от този празничен ден в авиобаза Безмер.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


26 февруари 2021, Авиобаза Безмер – Един хубав ден за БЪЛГАРСКАТА ВОЕННА АВИАЦИЯ (1 част)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/28 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка