БЛА Boeing Loyal Wingman извърши първия си полет. Успешният тест ускорява програмата на Кралските австралийски ВВС (ГАЛЕРИЯ, ВИДЕО)

Pan.bg 02 мар 2021 | 08:39 views (545) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

https://sqps.onstreamsecure.com/origin/multivu_archive/MNR/Boeing_LW_FF_30.mp4На 1 март 2021 г. - Boeing Australia и Кралските австралийски военновъздушни сили (RAAF) успешно завършиха първия тестов полет на БЛА Loyal Wingman. Полетът на първия военен самолет, проектиран и произведен в Австралия от повече от 50 години, премина под наблюдението на пилот-изпитател на Boeing, който наблюдава самолета от наземна контролна станция в комплекса Woomera Range.

„Първият полет на Loyal Wingman е основна стъпка в този дългосрочен, важен проект за ВВС и Boeing Australia и ние сме развълнувани да бъдем част от успешния тест. Проектът Loyal Wingman е път към интеграцията на автономни системи и изкуствен интелект за създаване на интелигентни екипи "човек-машина$. Чрез този проект ние се учим как да интегрираме тези нови способности за допълване и разширяване на въздушните битки и други мисии. “ споделиаAir Vice-Marshal Cath Roberts, командващ на RAAF.

След поредица от тестове за рулиране, потвърждаващи наземната подготовка, навигацията и управлението и пилотския интерфейс, самолетът извърши успешно самостоятелно излитане, преди да лети по предварително определен маршрут с различни скорости и на различни височини, за да се провери функционалността му в полет и да се демонстрира ефективността на дизайна на Airpower Teaming System.

„Boeing и Австралия са пионери на напълно интегрирани бойни операции от екипажни и безекипажни самолети. За нас е чест да отворим тази част от бъдещето на авиацията с Кралските австралийски ВВС и с нетърпение очакваме да покажем на другите как те също биха могли да се възползват от нашите loyal wingman способности“ заяви президентът и главен изпълнителен директор на Boeing Defense, Space & Security Leanne Caret.

С подкрепата на повече от 35 австралийски индустриални компании и с помощта на иновативните процеси на Boeing, включително базирани на модели инженерни техники, като цифрови двойки и цифрови полетни тестове, екипът успя да произведе самолета от проектиране до полет само за 3 години.

Този първи БЛА Loyal Wingman служи като основа за разработването на Boeing Airpower Teaming System за различни глобални клиенти в областта на отбраната. Самолетът ще лети заедно с други платформи, използвайки изкуствен интелект, за да се обедини със съществуващите екипажни и БЛА, за да допълни способностите на мисията.

В момента се разработват допълнителни самолети Loyal Wingman, като плановете за съвместни полети са планирани за по-късно
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
тази година.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


БЛА Boeing Loyal Wingman извърши първия си полет. Успешният тест ускорява програмата на Кралските австралийски ВВС (ГАЛЕРИЯ, ВИДЕО)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка