WIZZ AIR откри 42-та си база в Палермо (Италия) и ще базира 2 самолета в италианския град и ще стартира 11 нови маршрута от юни 2021 г.

Pan.bg 04 мар 2021 | 15:20 views (297) commentaries(0)
img
хазжи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
по информация на wizzair.com

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, обяви на 4 март 2021г. своята 42-ра база в Палермо. Авиокомпанията ще базира 2 самолета Airbus A321 на летището в италианския град през юни 2021 г. Заедно със създаването на 4-тата си база в Италия, превозвачът обяви 7 нови услуги от Палермо и 4 други вътрешни маршрута от Болоня, Бриндизи, Пиза, Милано Малпенса и Катания от юни 2021 г. Местата по новите маршрути вече могат да бъдат резервирани на wizzair.com или през мобилното приложение на авиокомпанията на цени от само 9.99 евро*.

Историята на Wizz Air в Италия датира от 2004 г., когато излита първият ѝ полет от Бергамо до Катовице. Авиокомпанията е превозила над 41 милиона пътници до и от Италия през последните 17 години. Като част от разширяването на Wizz Air, авиокомпанията продължава да увеличава своите операции в Италия с вътрешни и международни полети. 2 самолета Airbus A321 ще осигурят експлоатацията на 11-те нови маршрута, свързващи следните 10 града: Базел (Euroairport), Болоня, Лондон Лутън, Милано Малпенса, Пиза, Торино, Тревизо, Верона, Бриндизи, Каляри, като общо над 1 000 000 допълнителни места ще бъдат пуснати в продажба от Италия през 2021 г. Разширената мрежа на Wizz Air ще подпомогне италианската икономика, както и ще осигури връзка между много вълнуващи дестинации.

Създаването на четвъртата база на Wizz Air в Италия ще засили допълнително ангажимента на авиокомпанията към Италия и към устойчиви и екологични операции. Новите вътрешни маршрути ще позволят на пасажерите да пътуват в Италия по устойчив и безопасен начин, докато маршрутите, свързващи страната с Обединеното кралство и Швейцария, ще укрепят икономическите връзки между тези региони и държави, като подкрепят местния туристически сектор и същевременно създадат над 750 работни места в свързаните индустрии**.

Wizz Air е авиокомпания с кредитен рейтинг от инвестиционен клас, с флотилия със средна възраст на самолетите от 5.4 години, състояща се от най-ефективните и устойчиви самолети в момента Airbus A320 и Airbus A320neo. Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са сред най-ниските сред европейските авиокомпании през финансовата 2019 г. (57.2 г/км/пътник). Превозвачът има активна поръчка на 268 от най-модерните самолети от семейството на Airbus – A320neo. Това ще позволи на авиокомпанията да намали още повече
своя отпечатък върху околната среда с 30% на пътник до 2030 г.

Wizz Air също така постави началото нова ера в безопасните пътувания, въвеждайки през 2020 г. засилени хигиенни мерки, за да гарантира здравето и безопасността на пътниците и екипажа. Кликнете тук, за да видите новото видео по темата на компанията.

Wizz Air също препоръчва на клиентите да добавят WIZZ Flex към резервацията си – така ще могат да бъдат спокойни, че ако обстоятелствата се променят и решат да пътуват на друга дата или до друга дестинация, могат да променят своята резервация. Възползването от тази услуга, която е допълнителна защита, ще даде спокойствието, от което пътниците се нуждаят през сегашните несигурни времена.

По време на пресконференцията днес Джордж Михалопулос, главен търговски директор на Wizz Air, заяви: „След 17 години успешни операции в Италия сме щастливи да обявим четвъртата ни италианска база в Палермо. Днешната новина е допълнително доказателство за нашата отдаденост и амбиция да развиваме присъствието си в Италия и да предлагаме все по-достъпни възможности за пътуване, като същевременно поддържаме най-високите стандарти за здраве и безопасност. Нашата модерна флотилия, както и засилените ни мерки за сигурност ще осигурят възможно най-добрите санитарни условия за пътниците. Wizz Air управлява най-младата и икономически най-ефективната флотилия с един от най-ниските отпечатъци върху околната среда в Европа. Разширяването на операциите на Wizz Air не само ще предложи по-достъпни възможности за пътуване, но и ще допринесе за възстановяването на местната икономика и по-специално за възстановяването на туристическата индустрия.“

НОВИТЕ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ ПАЛЕРМО
МАРШРУТ ДНИ ЦЕНИ ОТ* НАЧАЛО
ПАЛЕРМО – БОЛОНЯ Всеки ден 9.99 евро 1 юни 2021 г.
ПАЛЕРМО – БАЗЕЛ Вторник, събота 24.99 евро 1 юни 2021 г.
ПАЛЕРМО – ВЕРОНА Вторник, четвъртък, събота 9.99 евро 1 юни 2021 г.
ПАЛЕРМО – ЛОНДОН/ЛУТЪН Понеделник, сряда, петък 14.99 евро 2 юни 2021 г.
ПАЛЕРМО – ПИЗА Всеки ден 9.99 евро 1 юни 2021 г.
ПАЛЕРМО – ТОРИНО Вторник, четвъртък, събота, неделя 9.99 евро 1 юни 2021 г.
ПАЛЕРМО – ТРЕВИЗО Понеделник, сряда, четвъртък, петък, неделя 9.99 евро 2 юни 2021 г.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ МАРШРУТИ НА WIZZ AIR ОТ ИТАЛИЯ
МАРШРУТ ДНИ ЦЕНИ ОТ** НАЧАЛО
БОЛОНЯ – БРИНДИЗИ Понеделник, сряда, петък, неделя 9.99 евро 2 юни 2021 г.
ПИЗА – БРИНДИЗИ Вторник, четвъртък, събота 9.99 евро 1 юни 2021 г.
МИЛАНО/МАЛПЕНСА – КАЛЯРИ Всеки ден 9.99 евро 1 юни 2021 г.
КАТАНИЯ – ПИЗА Понеделник, сряда, четвъртък, петък, неделя 9.99 евро 2 юни 2021 г.

*Еднопосочна цена с включена административна такса и малък салонен багаж (максимални размери: 40x30x20cm). Багаж на колелца и всеки друг вид чекиран багаж подлежат на допълнителни такси. Цената важи само за резервации, направени на wizzair.com и през мобилното приложение на WIZZ. Броят на местата на посочените цени е ограничен.
**ACI предполага създаването на 750 работни места на всеки 1 милион превозени пътници годишно.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка