Първи парашутни скокове за първокурсниците от ВВВУ „Г. Бенковски“-Долна Митрополия - Част 1 Подготовката (ГОЛЯМА АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 06 апр 2021 | 19:41 views (6695) commentaries(2)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
В слънчевия пролет ден на 6 април 2021 г. на летище Долна Митрополия за курсантите I курс, класно отделение 011, специалност „летец-пилот за ВВС“ от Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) „Г. Бенковски“ бе организирано провеждането на първите два парашутни скока. Те са необходими, за да може курсантите да започнат скринийговия си стаж на учебно-тренировъчните самолети Pilatus PC-9M.

Екипът на българското авиационно списание „Клуб КРИЛЕ“ бе на летище Долна Митрополия, за да отрази парашутните скокове на курсантите от ВВВУ „Г. Бенковски“.

В продължение на една седмица курсантите са имали теоретична подготовка и тренаж за парашутните скокове под ръководството на подполк. Мянков, началник на Отделение за търсене и спасяване в 24-а авиобаза-Крумово.

Сутринта от авиобаза Враждебна долетя ВТС L-410UVP E3 (борден номер 068) от състава на 16-та транспортна авиогрупа с екипаж в състав командир майор Цветан Калайджиев, втори пилот старши лейтенант Борис Тодоров и борден техник лейт. Преслав Димитров.

Предвидено бе курсантите да изпълнят скоковете с парашути с кръгъл купол MC-6 от височина 600-650 m и скорост 160-170 km/h (минималната скорост по-голяма от сривната за самолета) от борда на L-410UVP E3. Отварянето на парашута е автоматично, с изтеглящо въже. Куполът трябва да се изпълни, при предвидената скорост, за 4-5 секунди. Затова курсантите при тренажа бяха задължени да броят 1001, 1002, 1003, 1004, 1005.

Бе предвидено също така парашутистите-инструктори от Отделението за търсене и спасяване в 24-а авиобаза-Крумово да използват днешните полети, за да оттренират своите парашутни скокове, но от височина 1200 m и от 3000 m с парашути тип „крило“ TW7-315.

След установяването на двигателите на „Л-ката“ на централната стоянка на летище Долна Митрополия, на борда й подполк. Мянков проведе с курсантите още веднъж тренаж за правилата и последователността на действията при напускане на самолета.

В това време ВТС C-27J Spartan (борден номер 072), също от състава на 16-та транспортна авиогрупа, излетя от София, кацна на летище Крумово, натовари необходимото имущество за провеждането на парашутните скокове и кацна на летище Долна Митрополия. Парашутистите-инструктори и курсантите бързо разтовариха имуществото, а военнотранспортният самолет C-27J Spartan отлята по други задачи.

Курсантите бяха видимо развълнувани от предстоящите скокове. Ето какво заяви курсант Борислав Петров Иванов от класно отделение 011, специалност „летец-пилот“:

„Преди първия скок има
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
малка доза притеснение, но благодарение на подготовката се чувстваме сигурни и сме готови за скока. Имахме една седмица теоретична подготовка, наземна подготовка, тренаж за действията и положението на тялото при приземяване. Тренировката ни е на ниво, проведена от професионалисти и сме напълно готови за скоковете“.


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Първи парашутни скокове за първокурсниците от ВВВУ „Г. Бенковски“-Долна Митрополия - Част 1 Подготовката (ГОЛЯМА АВИАЦИОННА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/47 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  volxov5 09 апр 2021, 20:25
   
  0
   
  0

  Първи парашутни скокове

  Едно време и ние бяхме такива!!!!!

  Пари,пагони,п`ки и какво????

  Полигони,вие го нямате,,
  Погребения,операции,помагане с кой кавото може и пенции..

  Така ли е >>>>???

  p.s

  Ше ми каже някои ела ми в канцеларията и после,се чуди,дали е кабинет или катакомба...или купол на парашут?!???!!!!!

 2. #2
  volxov5 09 апр 2021, 20:31
   
  0
   
  0

  Забравих пилоти

  .....т.е пилони.може би патрони
  Из4лислявам ги x 3.14

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка