60 години от полета на Юрий Гагарин - 12 април - Ден на авиацията и космонавтиката в Долна Митрополия (ГОЛЯМА ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 12 апр 2021 | 14:15 views (8098) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
На 12 април 2021 г. Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов посети ВВВУ "Г. Бенковски"-Долна Митрополия по повод 12 април - Ден на авиацията и космонавтиката. На плаца той бе посрещнат от командира на ВВС ген.-майор Димитър Петров, бриг. Юлиян Радойски - Началник на ВВВУ и полк. Петър Банков, командир на Военовъздушната учебна база.

Адм. Ефтимов прие доклада на началника на караула полк. Мануш Христов, поклони се пред знамето и поздрави представителните роти на курсантие, преподавателският състав и Сержантския колеж. С тържествен марш пред официалната трибуна преминаха знаменната група и трите представителни роти.

След това тържествено бе изпратено знамето на ВВВУ "Г. Бенковски".

След тържествената церемония, гостите разгледаха част от ремонтирания учебен корпус. На входа на аулата о. з. полк. Ангел Георгиев, помощник-ректор на ВВВУ, представи на адм. Ефтимов изложба за живота и пътя на Юри Гагарин към Космоса.

След това адм. Ефтимов се срещна с курсантите и командно-преподавателския ссътав на ВВВУ "Г. Бенковски". За отбелязване на 60-ата годишнина от първия полет на човек в Космоса Началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов подари на курсантите книгата „Вашите криле“ на изобретателя, инженера и авиатора Асен Йорданов.

Той разгледа и битовия корпус на курсантите, изцяло ремонтиран през последната година.

ВВВУ „Георги Бенковски“ е неразривно свързано с овладяването на Космоса. Негови възпитаници са учени, които участват в създаването на апаратури за изследване на космическото пространство, както и двамата ни космонавти, които наредиха България сред космическите страни.

По-късно Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов проведе среща с командването на Военновъздушната учебна база в Долна Митрополия по въпросите на учебната авиация.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


60 години от полета на Юрий Гагарин - 12 април - Ден на авиацията и космонавтиката в Долна Митрополия (ГОЛЯМА ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/41 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка