Airbus ще трансформира европейската си верига за изграждането на аероструктури

Pan.bg 22 апр 2021 | 09:17 views (582) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.comНа 21 април 2021 г. в Тулуза Airbus предостави повече подробности на своите социални партньори по време на заседание на Европейския работнически съвет (SE-WC) относно текущата оценка на компанията за нейната индустриална структура в Европа, особено по отношение на аероструктурните дейности във Франция и Германия.

Airbus потвърди намерението си да изгради по-силна верига за сглобяване на аероструктури в своята индустриална система и счита, че сглобяването на аероструктури е основата на нейния бизнес. Airbus представи плановете си да създаде две интегрирани компании за сглобяване на аероструктури в основата на своята индустриална система, за да засили управлението на процеса и да подготви компанията за краткосрочното и дългосрочното й бъдеще.

Като част от тези планове новата компания във Франция ще обедини дейностите, управлявани в момента от Airbus в Сен Назер и Нант, заедно с тези на STELIA Aerospace по целия свят. Друга
компания в Германия ще обедини дейностите на Stade and Structure Assembly в Хамбург заедно с тези на Premium AEROTEC в Норденхам, Бремен и отчасти в Аугсбург, като същевременно ребалансира дейностите към горната част на веригата на доставките и преразгледа участието си в производството на детайли и части.

Тези две нови компании за сглобяване на аероструктури, и двете изцяло собственост на Airbus, вече няма да бъдат доставчици на Airbus, а ще се интегрират в структурата на Airbus, опростявайки така както управлението, така и комуникацията в нова индустриална структура. Отличителният им статус ще им позволи да се съсредоточат върху своя индустриален сегмент и да бъдат по-гъвкави, насърчавайки конкурентоспособността, иновациите и качеството в полза на програмите на Airbus днес и в бъдеще.

Airbus също така възнамерява да създаде нов глобален играч в бизнеса с детайли, базиран в Германия. Създаден на базата на сегашната Premium AEROTEC, тази нова бизнес единица, със своя мащаб и усъвършенствани технологии, ще бъде оправомощена да се възползва от значителните перспективи за дългосрочен растеж както с Airbus, така и с външни клиенти, както за граждански, така и за военни платформи.

В Испания Airbus продължава да работи върху решения със своите социални партньори за оптимизиране на настоящите индустриални и бизнес единици за аероструктури, създадени в района на Кадис, за да гарантира своята жизнеспособност, устойчивост и конкурентоспособност за в бъдеще.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Airbus ще трансформира европейската си верига за изграждането на аероструктури

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка