Първо в "Марица": Частното "Летище Пловдив" АД продаде своя дял от перона на фирма бушон

Pan.bg 22 апр 2021 | 10:03 views (465) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: marica.bg

Участъкът от 61 752 кв.м. е купен от „Булкеш“ ЕООД за 230 000 лв.

Частната фирма „Летище Пловдив“ АД е продала своята част от перона, научи „Марица“ от достоверен източник. Участъкът от 61 752 кв.м., е купен от софийското дружество „Булкеш“ ЕООД за сумата от 230 000 лв. Продажбата е извършена в края на месец юни миналата година, а сделката е изповядана пред нотариус Неделка Хаджиставрева – Стойкова. Заради процесуални и документални нарушения обаче от Агенцията по вписвания са постановили отказ промяната на собствеността да се впише в Имотния регистър. Скандалната сделка дава началото на нова съдебна сага между „Летище Пловдив“ АД и „Летище Пловдив“ ЕАД, което има 36.08 % дял в частното дружество.

Продажбата на тази част от перона на аеропорта край Крумово, строен през 1982 г., не е извършена случайно. Тя бе предмет на дългогодишен съдебен спор между държавата и частната фирма, който през 2020 г. завърши в полза на частника. Преди това обаче делото бе с неясен край. От страх да не си загуби имота, частникът решава да прехвърли активите си на друга фирма, а сделката се случва преди Върховният касационен съд окончателно да се произнесе. В този случай недоумение буди фактът как „Летище Пловдив“ АД е успяло да извади скица за спорен имот, както и данъчна оценка и дали въобще има такава?

Решението „Летище Пловдив“ АД да продаде на „Булкеш“ ЕООД съоръжението, изградено върху държавна земя в землището на с. Крумово, е взето на общо събрание на акционерите през юли миналата година. Срещу това решение, вкл. и в частта да се освободят от отговорност членовете на управителния съвет – Анка Сарандева, Станислав Тачев и „БК проджект“ ЕООД, дело завежда тогавашният изпълнителен директор на „Летище Пловдив“ ЕАД – Спас Шуманов и го печели на първа инстанция, видно от решение на Окръжен съд Пловдив от февруари 2021 г.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка