Изтребителите МиГ-35 ще могат да използват всяко авиационно оръжие

Pan.bg 06 май 2021 | 20:52 views (1144) commentaries(0)
img
pan.bg

Изтребителите МиГ-35 получиха нови бойни способности, по-специално те ще могат да използват всяко съществуващо авиационно оръжие.

"МиГ-35 може да използва цялата гама от съществуващи авиационни оръжия, включително перспективни образци. Благодарение на новите бойни възможности този самолет се превърна в ефективен авиационен комплекс за постигане на въздушно надмощие", каза пред ТАСС Муше Балоян, говорител на руската самолетостроителна корпорация "МиГ".

Според него, по въоръжение и оборудване МиГ-35 превъзхожда във всичко своя предшественик МиГ-29. "Нови радиолокационни и оптико-локационни станции, нова нашлемна система за целеуказване, съвременни ракети" въздух-въздух "и" въздух-земя ", голяма номенклатура авиационни въздушни бомби, както със свободно падане, така и коректируеми", обясни той.

Пилотите от пилотажната група "Стрижи" ще бъдат първите, които ще получат най-новите изтребители. "Свързахме се с министерството на отбраната с предложение за оборудване на "Стрижите" с нови самолети. Одобрената държавна програма за въоръжение предвижда доставката на самолети МиГ-35, и след като беше взето решение от нашия основен клиент, сме готови да заменим флота от самолети МиГ-29 с новите МиГ-35“, каза той Балоян.

По-рано заместник-началникът на ВКС Русия генерал-лейтенант Андрей Юдин съобщи, че авиогрупа „Стрижи“ ще бъде една от първите, които ще получат нови самолети МиГ-35 след приключване на държавните изпитания, които сега се провеждат в Ахтубинск. В момента "35-е" са в последния етап на тестване. Вече е получено предварително заключение, което позволява стартиране на производството на първоначална партида самолети.

Изтребителят е проектиран да действа в зони на високоинтензивни въоръжени конфликти - в условия на наситена и ешелонирана система за противовъздушна отбрана на противника и активни радиоелектронни противодействия.

Заслужава да се отбележи, че новият МиГ е запазил предимствата на своите предшественици: непретенциозна поддръжка и способност за излитане от грунт.

Източник: rg.ru Снимка: cdnimg.rg.ru

Превод и редакция: pan.бг
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка