Една от най-добрите шоу-групи в света „Стрижи“ преминава от МиГ-29 на МиГ-35

Pan.bg 07 май 2021 | 09:16 views (555) commentaries(0)
img ПАН.БГ
На „Стрижите“ беше предложено да се прехвърлят на МиГ-35

Корпорацията МиГ подаде молба до Министерството на отбраната на РФ с предложение да оборудва пилотите от пилотажната група "Стрижи" с нови изтребители МиГ-35 . Това заяви в интервю за ТАСС ръководителят на дирекцията на МиГ-29М, програмите МиГ-35 и лекия многофункционален фронтови самолет РСК МиГ Муше Балоян.

"Обърнахме се към руското министерство на отбраната с предложение да оборудваме „Стрижите“ с нови самолети. Одобрената държавна програма за въоръжение предвижда доставката на самолети МиГ-35 и след като беше взето решение от нашия основен клиент, ние сме готови да заменим флота от самолети МиГ-29 с нови МиГ-35 “, - каза Балоян.На свой ред командирът на групата Дмитрий Косоруков заяви, че пилотите са готови да изтръгнат максимума от новия самолет. "Самолетът МиГ-35 е на държавни изпитания в Ахтубинск, все още не е влязъл в експлоатация. Той е станал по-тежък с практически същото съотношение тяга-тегло. Има повече бойни възможности. ", каза той.

През май 2018 г. заместник-главнокомандващият на руските аерокосмически сили генерал-лейтенант Андрей Юдин заяви, че авиогрупата , която сега лети на изтребители МиГ-29, ще бъде една от първите в аерокосмическите силис нов самолет МиГ-35, след приключване на държавните изпитания.

Самолетът МиГ-35 от поколение "4 ++" е по-нататъшно развитие на МиГ-29. Разработчиците декларират увеличаване на надеждността на самолета, двигателите и авиониката, както и увеличаване на експлоатационния живот и ресурса на планера. МиГ-35 има значително намалена видимост в обхвата на противниковия радар, инсталирана е триканална цифрова интегрирана система за дистанционно управление с четирикратна резервираност.

Официалното представяне на самолета МиГ-35 се състоя в Международния авиационен и космически салон MAKS-2017. Фабричните тестове бяха завършени през февруари 2018 г .; държавните тестове започнаха през май. По време на форума Армия-2018 руското министерство на отбраната поръча първата партида от шест МиГ-35.

През 2018 г. бяха произведени и прехвърлени на войските два бойни учебни МиГ-35УБ, началото на доставките на серийни МиГ-35С беше планирано за 2019 г., но всъщност това се случи вече през 2021 г.

МиГ-35 е способен да носи до 7 тона боен товар на десет твърди точки за окачване и постига скорост от 2,25 Маха (над 2700 км / ч). Бойният радиус на самолета е 1000 км, таванът е 17,5 км.
източник

милпрес


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка