ДП "Антонов" разработва украински аналог на Bayraktar TB2 /СНИМКИ/

Pan.bg 12 май 2021 | 16:22 views (663) commentaries(0)
img pan.bg

Непосредствено в Държавно предприятие „Антонов“ ще бъде произведена платформа, която ще се състои от фюзелаж, крила, "оперение", шаси и двигател АИ-450.

Държавното предприятие "Антонов" (ДП "Антонов") по собствена инициатива създава оперативно-тактически ударно-разузнавателен дрон "Горлица-2". Посочва се, че този безпилотен самолет по някакъв начин ще бъде аналог на турския Bayraktar TB2 и конкурент на украинския "Сокол-300" от конструкторското бюро "Луч". Съобщава пресслужбата на Държавно предприятие "Антонов".

image

Според Николай Воробьов, директор на програми за безпилотни авиационни комплекси и техните модификации на Държавно предприятие „Антонов“, безпилотният авиационен комплекс „Горлица-2“ ще изпълнява почти напълно същите функции, както турския прототип, с изключение на една - ще има три пъти по-малко време за престой във въздуха - 8 часа.

image

Непосредствено в ДП "Антонов" ще бъде произведена платформа, която ще се състои от фюзелаж, крила, "оперение", шаси и двигател AИ-450 (производство от ДП "Ивченко-Прогрес"). За да се запълни платформата с бордово и наземно радиоелектронно оборудване, като пилотажна навигация, търсене и други подобни, ще бъдат привлечени специализирани предприятия.

image

На първия етап "Антонов", заедно с кооперирани предприятия, разработва ескизен проект и го представя на потенциален клиент и инвеститор. Ако бъдат одобрени, те ще преминат към следващия етап - изготвяне на работни чертежи и производство на прототипи за наземни и летателни изпитания.

Източник: voennoedelo.com Снимки: voennoedelo.com

Превод и редакция: pan.bg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0