Първият сериен УТС T-7A Red Hawk сглобен за рекордно време, благодарение на Digital Design

Pan.bg 14 май 2021 | 08:49 views (656) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 13 май 2021 г. в Сейнт Луис бе един исторически момент - предната част от фюзелажd на първия сериен УТС Boeing-Saab T-7A Red Hawk бе съединена перфектно със задна част за по-малко от 30 минути - доказателство за предимствата на дигиталния дизайн на първия самолет от т. нар. eSeries на ВВС на САЩ и свидетелство за предимствата на базираниje на цифрови модели инженеринг и 3D проектиране.

"Цифровото" съединяване на двете части на фюзелажа бе завършено за 95% по-малко време от традиционните съединявания и със значителни подобрения в качеството.

„Този ​​момент бележи ключов етап в еволюцията на УТС T-7A Red Hawk. Използвайки цифрово усъвършенствани техники за производство и проектиране, разработени от Boeing през последните две десетилетия, ние предлагаме този учебно-тренировъчен самолет на бъдещите пилоти по-бързо от всякога и с по-високо качество“ заяви Чък Дабундо, вицепрезидент и програмен мениджър на програмата Boeing T-7.

Задната част от фюзелажа е проектирана и построена от Saab в завада й в Линчьопинг (Швеция), съгласно споразумение за съвместно развитие с Boeing. След като извърши пътуването на повече от 7200 km до Сейнт Луис, задната част бе съединена перфектно към предната секция от фюзелажа от самолетни механици на Boeing.

Така сглобеният самолет ще бъде използван за статични изпитвания, е и първият екземпляр за тестване на инженерните и производствените разработки. Той ще бъде последван от 5 инженерни и производствени самолета за развитие, като част от поръчаните засега 351 УТС Red Hawk T-7A Red Hawk, които ще бъдат произведени за ВВС на САЩ.

„Това, което виждаме в тази нова еволюция на дигитално проектиране, конструиране и производство на самолети, е 50% подобрение на цялостното качество на производството и до 98% намаляване на дефектите при разпробиване. Това е нов начин за производство на самолети с подобрено качество през цялия производствен процес“ сподели Андрю Старк, производствен директор на програмата Boeing T-7A Red Hawk.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка