Нов модерен радар Енисей за ПВО комплексите С-500 Прометей

Pan.bg 16 май 2021 | 08:10 views (660) commentaries(0)
img
пан.бг
Медиите съобщиха за приемането на радара за С-500

В края на април радарът Енисей е приет от руската армия. Както каза високопоставен източник в руския отбранително-промишлен комплекс, Gazeta.ru, най-новата станция може да е част от обещаващата зенитно-ракетна система С-500 Prometheus, въпреки че в действителност този локатор е универсално средство за въздушно разузнаване.

Важна характеристика на радара Енисей е непрекъснатата работа за при това за много дълго време. Например радарните системи С-400 "Triumph" не са проектирани да функционират за толкова дълъг период, тъй като зенитните битки не се провеждат дълги часове и дни.Именно тази характеристика на Енисей прави възможно получаването на разузнавателна информация за дълго време, което е важно за радарните разузнавателни средства. В същото време факторът за грешка на оператора е практически изключен - радарът работи в автоматичен режим.

Според Gazeta.ru Енисей е изцяло цифров локатор, оборудван с активна фазирана антенна решетка. Радарът е активно-пасивно устройство, той може да извършва разузнаване и да открива въздушни обекти и да издава обозначения за цели на огнестрелните оръжия на ПВО дори без излъчване.

Според вестника Енисей, заедно с детектора за надморска височина 96L6, вече е включен в зенитно-ракетната система С-400 Triumph. Новият радар открива въздушни обекти на височини над 100 км (на границата на космическото и въздушното пространство), на обхват над 600 км, стабилно ги проследява и е универсален и многофункционален инструмент за откриване на голямо разнообразие от въздушни обекти и издаване точни обозначения на целите на противовъздушните огневи оръжия.

Времето за събиране и разполагане на радара Енисей не надвишава 5 минути.

източник

милпрес
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка