Заместник–министърът на отбраната Пламен Йорданов - възпитаник на ВНВВУ „Георги Бенковски“

Pan.bg 18 май 2021 | 15:49 views (3377) commentaries(0)
img хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на ВВВУ Г. Бенковски"

Със заповед на служебния министър-председателя на Република България бриг. ген. (о.р) Стефан Янев № КВ-290 от 14.05.2021 г. на длъжността „заместник-министър на отбраната“ е назначен Пламен Христов Йорданов.

Полковник (о.р.) Пламен Йорданов е роден на 23.03.1965 г. в Плевен. Завършил е първото в България Спортно училище „Георги Бенковски“ в родния си град.

През 1988 г. се дипломира в ВНВВУ „Георги Бенковски“ по специалността „Свръзки и РСТО“.

С отличен успех завършва ВА „Г.С.Раковски“ през 1999 г., висш щабен курс - през 2008 г., а през 2012 г. и генерал-щабния курс на ВА „Г.С.Раковски“ като магистър по „Стратегическо ръководство на Въоръжените сили“ и първенец на випуска.

Кариерното му развитие е свързано с 18-и иап/авиобаза „Доброславци“, Корпус ПВО. Полковник (о.р.) Пламен Йорданов е сред основателите на Съвместното командване на силите и четвъртия по ранг в командването.

Освободен е от военна служба, поради навършване на пределна възраст, на 22.03.2021 г. със заповед на министъра на отбраната.

Владее английски и руски език.

Женен, с две деца.

След твърде кратката почивка – ново професионално и лидерско предизвикателство – заместник–министър на отбраната в служебното правителство на Стефан Янев!

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка