БЪЛГАРСКИ И АМЕРИКАНСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОБМЕНЯТ ОПИТ НА СЪВМЕСТНАТА ПОДГОТОВКА FALCON DEFENDER 2021 В АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 22 юли 2021 | 10:16 views (1626) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВВС

На 19 юли 2021 г., в авиобаза Граф Игнатиево започна съвместната подготовка Falcon Defender 2021 (FD 21) със сили и средства от ВВС на Република България и Въздушната Национална Гвардия на щата Тенеси (САЩ).

Преди официалното откриване на учението, командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев се срещна и разговаря с полковник Робин Селадка, началник на управление „Човешки ресурси“ на Националната Гвардия на щата Тенеси и подполковник Тъкър Рохас, директор на програмата за партньорство между Националната Гвардия на щата Тенеси и Българската армия.

„Това е първото по рода си взаимодействие, което се провежда в авиобаза Граф Игнатиево и което ще обхване подготовката на широк спектър от специалисти от състава на Военновъздушните сили в направление защита на силите и други ключови за сигурността дейности“ заяви бригаден генерал Николай Русев. Той благодари за подкрепата и съдействието от американска страна да се задълбочи сътрудничеството в тези важни направления, което ще способства за изграждане на формирования от нов тип с повишени способности да гарантират охраната и безопасността на националните ни военни летища.

Подполковник Рохас от своя страна потвърди желание и готовност от американска страна за бъдещи учения и тренировки, като ефективна форма за обмяна на опит и развитие на взаимодействието между въоръжените сили на двете страни.

В рамките на една седмица, българските и американски участници ще работят съвместно в различни направления. На територията на авиобазата са обособени шест тренировъчни станции за обучение на военнослужещи в направление „Противопожарна и аварийна безопасност”, безопасно боравене с лична предпазна екипировка и въоръжение, усвояване на техники и процедури за действие от дежурните в центъра за управление на сигурността, усвояване на техники за самоотбрана, задържане и противодействие на нарушител, усвояване на техники и процедури при въоръжено нападение, придвижване и комуникация. За всеки ден от подготовката е разработен различен сценарий с висока динамика и натовареност.

Основните цели на тренировката са постигане на по-висока оперативна съвместимост за участие в операции под егидата на НАТО, повишаване на теоретичната и тактико-специалната подготовка на личния състав по охрана и отбрана на военновъздушна база, усъвършенстване подготовката на личния състав за обслужване на самолет F-16 в противопожарно отношение, действия при извънредни ситуации, усъвършенстване на работата в международна среда при съвместно използване на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
договорените съоръжения на територията на Република България.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


БЪЛГАРСКИ И АМЕРИКАНСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ ОБМЕНЯТ ОПИТ НА СЪВМЕСТНАТА ПОДГОТОВКА FALCON DEFENDER 2021 В АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка