70-ят випуск на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ отлита към авиационните бази

Pan.bg 23 юли 2021 | 11:31 views (2275) commentaries(0)
img
пан.бг
Източник: ВВВУ "Георги Бенковски"


Випуск 2021 „Георги Стойков Раковски“ на Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ завърши обучението си.
Успешно завършиха държавните изпити на випускниците на ВВВУ „Георги Бенковски“. Випуск 2021 постигна успех 5,19, с обучаеми по осем специализации от специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“.
С пълно отличие завършват курсантите от специализация „Летец –пилот“. Следват ги колегите им от специализации: „Авиационно въоръжение“, „Летищно осигуряване“, „Авиационни електроприборни и автоматични системи“, „Летателни апарати и авиационни двигатели“, „Радиоелектронно оборудване на летателните апарати“, „Навигационни, комуникационни и информационни системи“и „Ръководители на въздушното движение“.
Завърши една трудна за всички учебни заведения година. Дистанционното обучение и във ВВВУ „Георги Бенковски“ даде отпечатък върху хода и ефективността на учебния процес. Резултатите от изпитната сесия са по-ниски от тези на миналогодишния випуск.

На 22 юли курсантите-випускници от ВВВУ „Георги Бенковски“ се явиха пред комисия за заемане на длъжности в структурите на Министерство на отбраната и Българската армия.

Комисията с председател бригаден генерал Юлиян Радойски- началник на ВВВУ „Георги Бенковски" и членове: полковник доц. д-р инж. Асен Маринов – заместник началник по учебната и научната част , полковник Борислав Маджов –държавен експерт и подполковник Цветан Параскевов –главен експерт от отдел „Окомплектоване с личен състав“ на Дирекция „Управление на човешките ресурси в отбраната, полковник Вилис Велев-директор на дирекция „Човешки ресурси“ във в.ф. 46380, подполковник Недялко Делчев – главен експерт в отдел „ Личен състав“ на Командването на Военновъздушните сили , майор Теодора Цветкова- началник на „Личен състав“ на ВВВУ и деканът на факултет „Авиационен“ доцент д-р инж. Даньо Лалов предложи на всеки випускник конкретна длъжност от списъка, утвърден от Министъра на отбраната, с разчет по специализации.

Възпитаниците на Випуск „Георги Стойков Раковски“ започват от 2 август професионалния си път в авиационните бази в Граф Игнатиево, Крумово, Долна Митрополия, Безмер, Божурище, Балчик, военно формирование в София. Двама остават във факултет „Авиационен“ на ВВВУ „Георги Бенковски“.

На 30 юли на курсантите – випускници ще бъде присвоено първо офицерско звание „лейтенант“.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


70-ят випуск на  Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ отлита към авиационните бази

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/8 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка