ГОРЕЩО: Министър Панайотов пред Pan.bg- следващата седмица внясям в МС проекта за 3D радарите на стойнсот 390 млн. лв. с ДДС, ще търсим пари и за нови ЗРК

Pan.bg 01 окт 2021 | 18:20 views (2549) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg

image

На въпрос на българското авиационо списание "Клруб КРИЛЕ" и Pan.bg дали ще бъдат осигурени средства за заложеното в План 2032 придобиване на нови зенитно-ракетни комплекси (ЗРК), министърат на отбраната Георги Панайотов отговори: "Трябва да има нови зенитно-ракетни комплекси. Предвидени са по Програмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на България - 2032, това ще се случи".

На следващия наш въпрос за проекта за нови трикоординатни радари, министър Панайотов заяви: "Следващата седмица ще бъде внесен проект за решение на Министерския съвет с предложения Проект за инвестиционен разход (ПИР) да бъде разгледан от следващото Народно събрание. Предвижда се придобиване на 5 стационарни и 2 мобилни 3D радара. За да пристъпим към проект за инвестиционен разход, сме направили запитвания към фирми, но това са предварителни разговори. Точните суми ще имаме, когато започнем да водим преговори, но таванът, поставен от нас, е 390 млн. лева с ДДС. Проектът ще е н асъстазателен принцип" уточни министър Панайотов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка