Saab откри завод за УТС T-7A Red Hawk в САЩ

Pan.bg 14 окт 2021 | 12:35 views (492) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на saab.com

Saab обяви тържественото откриване на новото си съоръжение, разположено в West Lafayette (Индиана) на 13 октомври 2021 г. Това специално изградено съоръжение представлява важна стъпка както в глобалната стратегия за разширяване на Saab, така и за растежа и инвестициите на компанията в САЩ.

Saab обяви през май 2019 г., че заводът в West Lafayette ще бъде мястото за разширяване присъствиет он акомпанията в авиокосмическия сектор на САЩ. Строителството на съоръжението започна през 2020 г. То бе завършено навреме и в рамките на бюджета и ще е място за производство от задната част на фюзелажа на УТС T-7A Red Hawk. Съоръжението също така ще подкрепя научноизследователската и развойна дейност в областта на автономността, изкуствения интелект и модерното производство.

„Това откриване бележи исторически момент за Saab. Това високотехнологично съоръжение и нарастващата му работна сила са резултат от продължаващите инвестиции на Saab в САЩ. Точно както T-7A Red Hawk ще обучава следващото поколение пилоти на изтребители и бомбардировачи, ние с нетърпение очакваме да посрещнем и обучим следващото поколение аерокосмически инженери и други квалифицирани служители. Като доверен местен партньор, Saab се ангажира да инвестира както в общността на West Lafayette, така и в научноизследователската и развойна дейност за по-устойчив свят, за да запази хората и обществото в безопасност“ заяви президентът и изпълнителен директор на Saab Micael Johansson.

„Индиана е естествен дом за Saab и е вълнуващо да бъдете тук днес, за да отпразнувате откриването на това фантастично съоръжение. Saab ще работи в космическата и отбранителната техника и това е нещо, с което всички можем да се гордеем. Радвам се, че Индиана и Университетът Purdue помагат за предефиниране на бъдещето на авиокосмическата индустрия с програмата T-7A Red Hawk в West Lafayette“ сподели губернаторът на Индиана Ерик Холкомб.

До 2027 г. Saab очаква да наеме до 300 служители за това съоръжение, включително асемблери, инженери, системни администратори и др. Съоръжението West Lafayette също ще работи съвместно с университета Purdue върху изследвания и разработки в сензорни системи, изкуствен интелект и др. Saab планира да изнася продукти и технологии от това съоръжение.

„Това ново съоръжение е нашето седмо място в САЩ, част от Saab, Inc., и ние се гордеем, че сме американска компания, продаваща американски продукти. С нашето дълбоко
разбиране за мисията на американската армия и културата, която ни кара да работим бързо, ефективно и съвместно с клиентите, не бихме могли да бъдем по-развълнувани от предстоящите възможности да помогнем на американците да бъдат в безопасност у нас и в чужбина“ заяви Ерик Смит, президент и главен изпълнителен директор на Saab Inc.

УТС T-7A Red Hawk е изцяло нова, усъвършенствана система за обучение на пилоти, проектирана и произведена чрез партньорство Saab-Boeing съвместно с ВВС на САЩ за обучение на следващото поколение изтребители и бомбардировачи. Обектът на Saab в West Lafayette ще изгражда задна секция на фюзелажа с инсталирани подсистеми, която се простира от пилотската кабина до края на самолета, и ще я доставя до линията за окончателн монтаж на Boeing в Сейнт Луис за интегриране с предната част, крилата и опашката.

T-7A Red Hawk е наречен като почит към Tuskegee Airmen, първите афро-американски военни авиатори във авиацията на американската армия, които в крайна сметка се превръщат във ВВС на САЩ. През Втората световна война тези авиатори често боядисват своите самолети с червена опашка, а Т-7А е официално наречен "Червеният ястреб" в тяхна чест.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка