Стрелбите започнаха – ден първи

Pan.bg 25 авг 2011 | 18:21 views (13347) commentaries(1)
img pan.bg - първи с военните новини

Снимки - Н.Димов, сп."Клуб КРИЛЕ".
Благодарим на авиобаза Граф Игнатиево за съдействието.

Горещ августовски ден. На старта в авиобаза Граф Игнатиево са изкарана българските МиГ-29, част от които ще участват в стрелбите на полигон „Шабла”. Малко по-късно до тях заемат място двата сръбски изтребители. Съгласно новите документи за полети във ВВС облитане на времето не се извърши, тъй като метеорологическите условия бяха прости. На четири от нашите изтребители специалистите по АВ от ИТС подкачват по една ракета Р-60 – с тях капитаните Метаксов, Донев и Методиев ще извършат ‘обстрел’.
image image
image image
image image
image image
image image
Не след дълго във въздуха са първите три изтребители, които поемат курс към Шабла. Последват ги двата сръбски МиГ-29, които ще извършат опознавателен полет по маршрута и над полигона.
image image
След около 55 минути изтребители кацат – първата задача е изпълнена успешно. Малко преди това излита спарката с полковник Петров и майор Русев, които изпълняват ефектни фигури над пистата в подготовка за наближаващият авиофест БИАФ 2011.
image image
image image
Кратка почивка за летците, през която изтребителите се подготвят за втори полет, но този път за реални стрелби по мишена. Капитаните Метаксов и Донев излитат с изтребителите с бордни номера съответно 26 и 24, а капитан Методиев изчаква като резервен екипаж на изпълнителния старт с изтребителя си с работещи двигатели. Всичко е нормално, той се прибира обратно на стоянката, а за втори опознавателен полет във въздуха са отново сръбските МиГ-29.
image image
image image
Напрегнато очакване и малко
след час двата български изтребители кацат. Едната мишена е унищожена, а по другата е изстреляна ракетата след успешен прехват и се очакват данните от обективен контрол. Малко преди да се появят сръбските изтребители на пистата каца последния доставен транспортен самолет С-27J Spartan с борден номер 073.
image image
След няколко минути сръбските изтребители МиГ-29 също кацат успешно. Следват снимки, запечатващи приятелските отношения между летците от ВВС на България и Сърбия.
image image
image image
image image
Утре полетите продължават, като този път ще се използват и трите типа управляеми ракети „въздух-въздух”, с които са въоръжени нашите МиГ-29.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Albert Mushovasa 26 авг 2011, 15:35
   
  0
   
  0

  Понеже не съм много запознат, от статията разбирам, че Миг-29 разполага с три типа управляеми ракети възду-въздух. Въпроса ми е, продава ли се по-добро въоръжение за Миг-29, което може да се използва на нашите изтребители и по този начин да се вдигне класата на родните Миг-29?

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка