Втори успешен ден за изтребителите, действащи от авиобаза Граф Игнатиево

Pan.bg 26 авг 2011 | 20:08 views (7062) commentaries(4)
img Специално за pan.bg от авиобаза Граф Игнатиево, Николай Димов - сп."Клуб КРИЛЕ"

Днес бе ‘най-горещият” ден от учението „Есен 2011” за авиобаза Граф Игнатиево. На българските изтребители им предстоеше да използват трите типа управляеми ракети „въздух-въздух”, с които са въоръжени., като за първи път щяха да действат по нова управляема реактивна мишена (РУМ) и то пред погледите на държавното и военно ръководство на страната.
image image
image image
image image
Първи излитат сръбската двойка МиГ-29, въоръжени с по две УР Р-60. Малко по-късно във въздуха е капитан Семков, като неговият МиГ е с по-модерните Р-73. На изпълнителният старт капитан Иларионов е готов да излети, ако се наложи.
image image
В напрегната пауза на очакване на завръщането на първите изтребители ‘оръжейниците’ подготвят ракетите Р-27 с радиолокационно насочване и голяма далечина на действие.
image image
image
60-те минути от излитането на к-н Семков бързо минават, когато той прелита на безопасна малка височина над рульожката - знак, че мишената е поразена. Сърбите също са поразили парашутна мишена ЦП-100 с първата ракета и не се е наложило на втория изтребител да действа.
image image
image image
image
Следва дълга пауза, на два от изтребителите са подкачени УР Р-27, а третият е с Р-60. Междувременно е отстранен отказ на РЛС, след което последва доклад за готовността на авиационната техника за изпълнение на следващата задача. Във въздуха са три наши МиГ-29, два от които са с Р-27 и един с Р-60, последвани от сръбската двойка.

Отново напрегнато очаквано и за радост- отново победоносно прелитане над рульожката. Майор Николов е поразил новата реактивна мишена в насрещен курс с първата ракета, а капитан Иларионов е унищожил парашутна мишена ЦП-100 с
Р-60.
image image
image image
image image
Утре колегите от ВВС на съседна Сърбия отлитат за родината си. А за авиобаза Граф Игнатиево това е още едно успешно представяне на поредното учение и то в условия на криза.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Y@ 26 авг 2011, 21:21
   
  0
   
  0

  "управляема реактивна мишена (РУМ)" не е ли по правилно Радио управляема мишена- РУМ

 2. #2
  Kiro Kirov Kirestiya 26 авг 2011, 22:31
   
  0
   
  0

  Този черен дим зад изтребителя...

 3. #3
  Red Poker 26 авг 2011, 22:52
   
  0
   
  0

  m?shenata e SPM-100 ? vzr?vatel ADZ 5...po koqto sa strelb?te na MIG29.

 4. #4
  SAS 26 авг 2011, 22:58
   
  0
   
  0

  Черния дим отзад е опознавателен...... за да не губят РВД-тата самолета във въздуха...;-)))

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка