ВВС на Сърбия купуват 6 броя Ми-17 от България? Ген.Живак потвърди - български пилоти ще се обучават на симулатор на МиГ-29

Pan.bg 15 дек 2011 | 20:59 views (8541) commentaries(2)
img В интервю за сръбското списание "Одбрана" командирът на сръбските ВВС ген. Ранко Живак споменава, че скоро ще се въоръжат с Ми-17.

image
Ген.Живак

Ето и точните думи от "Одбрана":
"Сръбските ВВС ще закупят повече хеликоптери Mи-17 през следващата година. Това е най-интересна нова информация, която беше споделена в интервю с бригаден генерал Ранко Живак, командващия ВВС. Както научихме от информирани източници Ми-17 идват от България. Вероятно това ще са 6 броя, които ще се ремонтират преди въвеждане в оперативно използване.
Ген. Живак не уточни повече подробности, освен че подчерта, че Ми-17 ще се използват за нощно летене, търсене и спасяване."
За повече информация и цялото интервю тук: http://www.scribd.com/doc/75765001/Intervju-Zivak-odbrana-150

Pan.bg с интерес ще следи ситуацията и ще ви информира още утре в ранния следобед за създалата се ситуация.

Припомняме, че съвсем наскоро наша делегация от ВВС отиде в Сърбия и може би там са били договорени и хеликоптерите.
Работна група от Министерството на отбраната и ВВС е посетила западната ни съседка в началото на седмицата за обсъждане на нови форми на сътрудничество. От Сърбия са предложили различни възможности за обучение на български пилоти на тренажор за изтребител МиГ-29 в западната ни съседка.
Тази новина, която Pan.bg първи ви оповести се потвърждава и от думите на ген.Живак в интервюто пред "ОДБРАНА":
"Вече 3 години се радваме на прекрасни отношения с българските ВВС и на съвместни учения. Проведохме дискусия на експретно ниво и разгледахме условията за това - техни пилоти да летят на нашия модерен симулатор на МиГ-29. Решението бе взето, дори повече, но мисля, че ще бъде взаимно изгодно за подобряване на отличното ни сътрудничество."

image

По-рано днес Pan.bg ви информира, че утре ще отварят офертите пред журналисти в МО.
Утре е денят Х за българските хеликоптери Ми-17 и Ми-24.
В МО публично ще отворят офертите и ще се разбере дали ще бъдат продадени 6 броя Ми-17 и 6 броя Ми-24.
Ако се намерят купувачи, това означава че ще има и пари за ремонт на други 6 броя Ми-17 и Ми-24, които ще служат в българските ВВС.
Засега сериозен интерес има към Ми-17 от израелски фирми, като запитванията към Ми-24 са по-малки.

Ето и официалната информация от МО
В Министерството на отбраната ще
се проведе публично отваряне на подадените оферти за закупуване на вертолети, свалени от въоръжение в Българската армия
В Министерството на отбраната утре, 16 декември, ще се проведе публично отваряне на подадените оферти за закупуване на вертолети, свалени от въоръжение в Българската армия. Процедурата ще започне в 12.00 ч. в зала „Тържествена” и ще се проведе от комисия, която включва служители на търговско дружество „Снабдяване и търговия” ЕООД. На отварянето на офертите са поканени по двама представители от фирмите, подали документи за закупуване, и нотариус.
Продажбата на 12-те вертолета – 6 броя Ми 17 и 6 броя Ми 24, е обявена на 16 ноември 2011 г. Началната продажна цена варира от 235 000 лв. (за вертолет Ми 24) до 1 240 000 лв. (за вертолет Ми 17) в зависимост от състоянието на вертолетите и броя на налетените часове. От вертолетите са демонтирани секретните блокове, които не са включени в продажната цена.
В хода на тръжната процедура вертолетите са били предложени за оглед на 8 , 9 и 12 декември в под. 32 040 – Крумово. Крайният срок за подаване на оферти от кандидатите купувачи е до 16.00 ч. днес, 15 декември 2011 г.
Журналистите, които желаят да отразят събитието, трябва да се явят в Министерството на отбраната, ул. „Дякон Игнатий” № 3 в 11.45 ч. на 16 декември 2011 г.
Напомняме ви, че в сградата на Министерството на отбраната се допускат само постоянно акредитирани журналисти, след представяне на лична и журналистическа карта.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 2

 1. #1
  ФОКОН 15 дек 2011, 22:47
   
  0
   
  0

  Така е, явно сърбите имат далеч по- голям ум от някои наши политици, като "героите" Свинаров и Близнаков, примерно.. Каква долнопробна човешка измет, каква подлост, каква бездария! Да изхвърлиш изпитани и ценни вертолети и то на реалното бойно поле, къде ли не, обучен състав,резервни части и да дадеш над 360 милиона евро за едни играчки - Кугъри, които дори и нови не летят. Без въоръжение, без защита, без нищо!? Както се казва - без думи, или НЯМА СМИСЪЛ от коментари изобщо...България е осъдена да бъде ръководена от мафия, изкусни бандити и гъзолизци, като точно в тази категория спадат и актуалните профани, които са на власт. Слабохарактерни типове, интересчии, подлеци и груби кариеристи, които и пет пари не дават за род и родина. Важното е да бъдат известни на Запад и да бъдат "добре приемани" по разни сбирки.Представям си колко смешно изглеждат тези селяндури, особено, когато ответните наистина СТРАТЕГИЧЕСКИ ЛИДЕРИ, които знаят какво искат и какви са им интересите подразбират природата на нашите глупаци, стоящи срещу тях. На тези изгубили всякакво национално достойнство ПАРВЕНЮТА и Бай Ганьовци, "хора", за които е загатка, защо изобщо са се родили под небето. Хора, които освен да се наплюскат в поредната командировка, да ги заснеме камерата,точно в момента, когато се здрависват с някои виден, истински лидер, и вечерта геройски, с индиански ВИК да се изходят в една съвременна тоалетна/на Запад/ - за друго просто не стават, не могат. Ето това са нашите политици. Ето това са и част от нашите генерали. Къде, къде отиваш и кой те води, РОДИНО МИЛА?????

 2. #2
  zlpetrov 16 дек 2011, 17:40
   
  1
   
  0

  Точно в десятката!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка