Два вертолета от авиобаза "Крумово" ще бъдат изпратени в района на с. Бисер

Pan.bg 06 фев 2012 | 10:38 views (1828) commentaries(0)
img Два вертолета от авиобаза "Крумово" ще бъдат изпратени в района на с. Бисер

Pan.bg

Два вертолета от авиобаза "Крумово" са със запуснати двигатели и до 10 минути ще излетят за района на село Бисер където се скъса язовирна стена и заля селото, както и другите села по поречието на реката. Задачата им е да проведат акция по търсене и спасяване на пострадали жители, както и да дадат максимално достоверна информация на държавните органи за ситуацията в района.

Първите екипи на ГД „Пожарна безопасност защита на населението" са в село Бисер

Няма данни за загинали и пострадали хора. Въведен е в действие План за защита на населението при бедствия

press.mvr.bg/NEWS/news120206_03.htm

Водата от преливащия микроязовир е заляла голяма част от къщите село Бисер. Първите два екипа на ГДПБЗН са в селото. Дадени са указания на хората да заемат високите части на къщи и други обществени сгради. На места нивото на водата достига около 2 метра. До момента няма данни за хора, пострадали от водната стихия.
Въведен е Планът за защита на населението при бедствия. Създава се организация за привличане на допълнителни сили за оказване помощ на населението. Силите на МВР са насочени към района на наводнението, привлечени са допълнителни екипи от областните дирекции в Пловдив, Стара Загора и Бургас. Изпратена е необходимата налична техника – високопроходими автомобили, лодки и други средства. В акцията ще се включат и военни части. Изпращат се два хеликоптера от авиобаза Крумово.

Усилията са насочени към спасяване на хората от залетите къщи в село Бисер

Екипите на ГД „Пожарна безопасност защита на населението” работят в района на наводнението. Включват се военни части от Крумово и Стара Загора

press.mvr.bg/NEWS/news120206_04.htm

Приливната вълна в района на село Бисер се успокоява. В момента не се отчитат повишени нива на водата. Първите екипи от спасители и пожарникари вече работят в най-засегнатите части на селото. Те са насочени към залетите къщи за извеждане на хората от тях. Няма данни за загинали и пострадали хора. Създава се организация за включване в спасителната акция на военни части от Стара Загора. От авиобаза Крумово са осигурени два хиликоптера, които вече са излетели към село Бисер. Екипите на МВР работят в пълна координация със структурите на местната власт и с Щаба на отбраната на
МО. Дават се указания на населението за заемане на високите части на сградите и за изчакване на спасителните екипи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker