ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР ЩЕ ОБУЧАВА КОМАНДВАНЕТО НА АРМИЯТА ДА ПРОТИВОДЕЙСТВА НА РУСКАТА ХИБРИДНА ВОЙНА

Pan.bg 22 фев 2016 | 16:37 views (7141) commentaries(5)
img Николай Ненчев пише стратегия за отговор на хибридния модел
Обучават командването на армията да противодейства на хибридна война
epicenter.bg


Началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов уверява, че ще има тясно взаимодействие между военните и гражданските структури за гарантиране на националната сигурност

Изготвянето на национална "Стратегия за противодействие на хибридния модел на водене на война", както и планът за нейното изпълнение са сред приоритетите в сектора "Отбрана" за тази година, каза днес министърът на отбраната Николай Ненчев. Той беше сред участниците в двудневна конференция в София, посветена на подготовка на въоръжените сили за подобно противопоставяне. В нея участват заместник-министрите на отбраната, висшият команден състав на Българската армия, директори на дирекции в Министерството на отбраната, началници и командири на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, депутати, както и представители на други министерства и НАТО.
image
"Размитата граница между мира и войната при хибридните заплахи е най-опасното предизвикателство пред държавите, особено в областите на сигурността и отбраната, и изисква поддържане и развитие на адекватни на динамично променящата се стратегическа среда способности и синергия в усилията на национално и международно ниво", посочи при откриването на конференцията началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов.

Той отбеляза необходимостта от тясно взаимодействие между военните и гражданските структури за гарантиране на националната сигурност, приноса на страната ни към колективната отбрана на алианса и към процеса на изграждане на отбранителни способности в рамките на Общата политика за сигурност и отбрана на Европейския съюз.

Коментирайки другите приоритети за армията, министър Ненчев посочи, че сред тях са установяване на ефективна система за управление на кризи на национално ниво. За целта съвместно с Министерството на вътрешните работи ще се извърши преглед на законодателството и ще се изготви проект на Закон за управление на кризи.

"През 2016 г. ще се работи за развитието на отбранителните способности в изпълнение на приетите стратегически документи с хоризонт 2020 г., като усилията ще бъдат насочени към своевременното разработване на проектите за модернизация при прозрачно, целесъобразно и законосъобразно разходване на ресурсите", отбеляза още военният министър.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  росс 22 фев 2016, 18:03
   
  24
   
  1

  Застреляй се бе смехурко!
  Вече никой не те взема на сериозно.
  Хибридно-тъпо американско мекере.
  Като те изгонят, ще се чудиш де да се скриеш от народната любов.
  Аааа сетих се къде щете вземат:
  http://www.pan.bg/view_article-63-332197-V-BERLIN-OTVORIHA-PYRVI-CENTYR-ZA-BEZhANCI-PEDERASTI.html

  Там ше си полезен, щото вече си "разработен" от кениеца.
  Вземи със себе си и падишаха, да си говорите за разни хибридни неща. За контрацепцията при мъжете например.
  Смешник.

 2. #2
  дядо Йоцо 22 фев 2016, 19:25
   
  22
   
  2

  Ние вече нормална война не може да водим, те ще ни готвят за хибридна... Голям смях...

 3. #3
  awiator 22 фев 2016, 19:54
   
  17
   
  1

  Генерал Коко Цирка....първата промита с американска помия генералска кратуна, която беше на специална обработка във великата американска школа за обучение на висш команден състав. Той е първият висш кадър, който за да заеме висок пост, трябва да е минал през такова обучение....предните са го пропуснали и затова "изгоряха" по една или друга причина и от тук насетне не си ли минал подобна обработка на курс отвъд океана, не чакай напредък в службата. С родното образование от нашите училища и нашата академийка....само обслужващ персонал на персоните с квалификацията на сегашния "Начельник на Отбраната"....вече не мога да си обърна езика и да кажа Командващ на каквото и да било в нашата многострадална Българска армия, която бе обърната на посмешище от такива високоподготвени специалисти за 25 години.

 4. #4
  БАТ-2 22 фев 2016, 20:42
   
  17
   
  1

  Харесаха ми много коментарите на #1, #2 и #3...
  Аз бих си позволил само да споделя изумлението си от селския механизатор...
  Когато го назначиха за министър, в едно интервю той заяви че сега се учел, тъй като до тогава не е работил в отбранителната система...
  Кога успя да се изучи дотолкова, че чак да обучава, забележете..."Командването на армията", тоест генералите от БА...!
  Смайващи абсурди царят в родното военно министерство...!
  Направо нямам думи - вчерашна, новоназначена, цивилна гарга да обучава висши офицери, завършили военни и генерал-щабни академии...!
  Наглостта и дивотията на управляващите, политически продажници няма граници...!

 5. #5
  „хибридна война" 23 фев 2016, 08:24
   
  8
   
  0

  По този повод е полезно да отбележим някои възражения срещу новия съмнителен термин „хибридна война”. По определение хибрид (според проф. Ст.Младенов) е смесено същество, добито чрез кръстосване на животни или растения от различни видове. Казва се още МЕЛЕЗ, например катър.Идва от латинското hwbrid – живина добита от смесване на дива и питомна порода. В Рим хибрид са наричали деца от смешване на римлянин или римленка с чужденец или с чужденка, или свободен(а) с робиня (роб). Затова терминът „хибридна война” не е съвсем прецизен. Ако се акцентира само върху смесването, може да се използват много други синоними. Например, с пълно основание може да се казава „миксерна война”. Но при позоваване на Клаузевиц, всяко действие или метод означаващ продължение на политиката с други средстава, се означава просто - ВОЙНА.
  GINDEV

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка