Шуробаджанащината не подминава МО и военното разузнаване

Pan.bg 08 юни 2011 | 12:48 views (9469) commentaries(1)
img otbrana.com


В Министерството на отбраната са големи радетели за морал и принципност в кадровата политика. Под диригентската палка на самия министър Аню Ангелов вече се посмениха доста от шефовете на възлови места в различните структури. Сменен бе и директорът на служба “Военна информация”. След голямата сага около избора на шеф на военните разузнавачи /спомняме си изстрелите и рикошетите между върховния главнокомандващ и военния министър/, най-накрая за неин заместник –директор бе назначен Веселин Иванов, който през декември 2010 г. стана и изпълняващ длъжността директор на служба “Военна информация” на МО. Всичко бе направено в името на доброто и модернизацията на службата. Така бе обяснено на простосмъртните от МО. Но се пропускаше един факт, който макар и да влиза в ресора на жълтите информации, не може да се премълчи. В името на справедливостта трябва да се отиде до края.

Факт е, че един от синовете на Ангелов живее на семейни начала с една от дъщерите на Иванов. И в това няма нищо лошо – успех на младите. Въпросът е, дали връзката на сватовете, не е довела до министерското кадрово решение при избора на шеф на военното разузнаване. И дали очертаващото се роднинство не е начертало пътя към върха на пирамидата във военното разузнаване на новия изпълняващ длъжността директор. В случая принципността във военното кадруване май е отстъпила място на шуробаджанащината. Примерът от най-високо ниво е заразителен. Не е случайно , че дирекция “ Човешки ресурси” назначава на възлови места в министерството само свои хора.

Показателно за министерския сват , че в интервю за столичен вестник , съзнателно или не, той пропуска факта, че е бил три а не два мандата като военен разузнавач зад граница.

И.д. директор на служба “Военна информация” Веселин Иванов отхвърля още принципите и критериите на досегашната система за развитие на служителите в нея. Та нали самият той се е развивал и израствал в службата по тях. Какви кусури им намира? Нима не е доволен от собственото си атестиране и пенсионирането си по пределна възраст ? Да рушиш традициите в кадровата политика на военното разузнаване едва ли ще е от полза на службата...

Има една
българска поговорка – имаш ли вуйчо владика, поп може да станеш. В случая тя гласи – имаш ли сват за министър, ставаш директор!?...
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Да..ама не 05 юли 2011, 14:47
   
  3
   
  0

  Терминът "разузнаване" навсякъде по света се асоцира с владеенето на чужди езици професионализъм,компетентност,интелигентност.Не случайно на английски за обозначаване на разузнаване и интелигентност се използва една и съща дума -intelligence.Да,ама не...досегашните принципи и критерии често,много често допускаха много хора,без никакъв чужд език, дъъълги години да служат,да си добутат до пенсия,че и ръководители на военното разузнаване да станат.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка