Пристанище Варна – портал за кокаин от Латинска Америка

Pan.bg 05 май 2011 | 12:18 views (10508) commentaries(0)
img www.narodnodelo.bg
Пристанището на Варна се е превърнало в един от важните пунктове за нарастващия внос в ЕС или транзит на големи количества кокаин от Латинска Америка, съобщава Европол в годишния си анализ за състоянието на организираната престъпност на Стария континент. Одеса и Констанца също са отбелязани от европейските полицаи като точки за транзит на дрогата. Молдова е докладвана като място за складиране на доставките с цел бъдещо разпределение.
“Балканският път” е често използван за трафик на хероин към вътрешността на Европа, както и за “износ” на амфетамин към Средния изток. Ролята на българските криминални групи в производството и трафик на амфетамини все повече нараства, отбелязват още анализаторите на Европол.
Българските ментета - най-висококачествени
Според анализаторите и специалистите на Европол произведените от българи ментета се отличават с високо качество, но за сметка на това дистрибуторската им мрежа все още не била достатъчно широка.
В потвърждение на тези заключения само преди дни ченгета от Варна, Шумен и служители на териториалното звено за борба с организираната престъпност разбиха престъпна група, занимаваща се с фалшифициране на пари. На адрес на ул. “Тича” 21 в Шумен бе открита работеща офсетова машина, на която била монтирана плака за отпечатването на фалшиви 100-еврови купюри. Намерени бяха огромно количество листове с напечатани гръб и лице на банкнотите с воден знак и осигурителна нишка. Близо до машината пък били подготвени плаки и сита, с чиято помощ били отпечатвани водните знаци на различни видове фалшиви пари.
Българските и италианските мафиоти са най-добрите фалшификатори на евро
Българските мафиоти се наредиха до италианските си колеги като най-добрите фалшификатори на евро банкноти. Според разузнавателните данни на полицейската организация в Италия производството и дистрибуцията на банкноти менте често се толерира и организира от неаполитанската Камора, като произведените купюри циркулират между широк кръг от мултинационални криминални групи, включващи българи, поляци, румънци, литвийци и мароканци. Тези групи били активни в цяла Европа, но най-често в страни като Испания, Италия и Франция.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка