Студентски конкурс за порт Варна

Pan.bg 30 май 2011 | 16:24 views (4774) commentaries(0)
img „Реконструкция на територията на пристанище Варна-изток и изграждане на нов административно-културен търговски център” е темата на ІV Международен студентски архитектурен пленер. Той ще се проведе днес в Двореца в Балчик, съобщиха организаторите от ВСУ „Черноризец Храбър”.
Изискванията на конкурса предполагат изготвяне на градоустройствено решение на зоната и идеен архитектурен проект за ново кметство на Варна, уточниха от ВУЗ-а. За надпреварата са се подготвяли студентски екипи от 7 държави.
България е представена от ВСУ и департамента „Дизайн и архитектура“ на НБУ – София. Участват още представители на Грузия, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.
Осемте висши училища се представят с работата на интердисциплинарни екипи, формирани от студенти и архитект-дизайнери по ръководството на един преподавател. Всеки от ръководителите в отборите ще изнесе лекция пред студентите от ВСУ по избрана от него актуална тема, свързана с образованието или с Черноморския регион. Решенията ще се оценяват от жури, в чийто състав влизат представители на организаторите и гостите. Носителите на първата награда ще получат 1000 лв., за втората и третата са предвидени съответно 700 и 500 лв.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка