Летище Пловдив открива две нови авиолинии?

Pan.bg 18 май 2012 | 14:42 views (5039) commentaries(0)
img Plovdiv24.bg
Работим усилено за откриването на две нови авиолинии, а именно Бурса-Пловдив и Истанбул-Пловдив, заяви за Plovdiv24.bg шефът на летище Пловдив Дойчин Ангелов, който бе на работно посещение в двата турски града.

"Със съдействието на българския консул в Бурса Димитър Хаджиев осъществих срещи на много високо ниво, като най-важната от тях бе с кмета на града Реджеп Алтепе. Тя се реализира в присъствието на българския консул, на председателя на изселническата организация "Балгьоч", която има огромно влияние, на туроператори и общински съветници. Бе планувано срещата да приключи за 30 минути, но в действителност продължи повече от час.

На нея стана ясно, че има огромен интерес към осъществяването на линия Бурса-Пловдив. Това е един близо тримилионен град, но заедно с околните населени места става над 7 милиона. 350 000 са само изселниците с български произход.

Местната община наскоро регистрира своя авиокомпания - Bursa Airlines, която е в процес на организация и до около три месеца най-вероятно ще стартира дейност. Чрез нея ще се осъществяват полетите по линията Бурса-Пловдив.

Имахме среща и с хора от Управителния съвет на "Балгьоч". Те заявиха, че ако допреди 10 години българските изселници са пътували към България предимно с коли, сега вече предпочитат въздушния транспорт. Туроператорите от своя страна подчертаха, че за тях е крайно необходимо да се направи много сериозна реклама на дестинацията България, защото като цяло турците вече имат нагласа и започват да пътуват в чужбина, а интересът им е основно към съседните страни.

В Истанбул имахме среща с авиокомпания "Бора Джет" и няколко турооператорски фирми. В разговорите се очерта, че има ресурс за реализиране и на двете линии, защото само една не би била достатъчна. Самите туроператори посочиха възможности за взаимодействие и с други авиокомпании, с които можем да преговаряме конкретно за линията Истанбул-Пловдив. Колко често ще летят самолетите по двете линии е въпрос на преценка на пътникопотока и бъдеща стратегия, завърши Дойчин Ангелов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка