Министърът на отбраната посети Варна

Pan.bg 02 апр 2010 | 00:14 views (3648) commentaries(0)
img Текст и снимки - Валентин Димитров, сп."КЛУБ ОКЕАН"

Министър Аню Ангелов бе посрещнат с тържествен ритуал с участието на представителна част и на Представителния духов оркестър на ВМС. В програмата за посещението на министъра на отбраната бе предвидено той да се срещне с ръководството на Военноморските сили и с военнослужещи от Военноморска база–Варна и от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров”. Министър Аню Ангелов разговаря и с офицери и сержанти от резерва и запаса от град Варна.

image
Министърът на отбраната (вляво) и контраадмирал Манушев, командващ на ВМС (вдясно)

По-късно министър Аню Ангелов се срещна също с кмета на община Варна Кирил Йорданов и с областния управител Данчо Симеонов.
Тази година ще има съкращения в администрацията и във висшите командни звена на армията - в щабовете на видовете въоръжени сили, в Щаба за осигуряване и поддръжка и съвместното оперативно командване. Това заяви министърът на отбраната ген. Аню Ангелов. Ангелов допълни, че съкращения в бойните поделения ще има само в тези, в които техниката излиза от употреба.
400 милиона лева са били средствата за капиталови разходи на Министерство на отбраната за миналата година. За тази година сумата е 7.5 млн. лв. „Единственото, което можем да правим с тези пари са аварийните ремонти”, посочи министърът на отбраната и добави, че в момента се работи по новата стратегия за национална сигурност. Проектът ще бъде обсъден през месец април. „Той е с много недостатъци. Идеята е това да бъде практически документ, от който да се ръководи всяка отделна институция в държавата”, посочи Аню Ангелов. Ангелов загатна, че заедно с ръководството на Българските военноморски сили са изготвили становище относно това дали да има или да няма подводници във военноморския ни флот. „Това е въпрос, който ще се обсъжда и в Съвета по отбрана и за сега ще се въздържа от категоричен отговор”, посочи министърът.

image
Министърът на отбраната (вляво) и контраадмирал Манушев, командващ на ВМС (в средата), комодор Николов, заместник-началник на Военноморските сили (вдясно)


image
Тържественият ритуал пред Щаба на ВМС

image

image

image


/219776849/in-articles

-->
href="http://pan.bg/gallery/albums/userpics/10010/IMG_1691.JPG" target="_blank">image


image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка