КОНФЕРЕНЦИЯ НА МОРСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪЮЗ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ

Pan.bg 10 апр 2010 | 22:40 views (2656) commentaries(0)
img В. Димитров, сп."Клуб ОКЕАН" - снимки на автора

Днес в една от залите на Община Варна се проведе Втората отчетно-изборна конференция на Морското направление на Националния съюз на превозвачите (НСП). Съюзът е създаден на 1 април 1998 г. в София и целта му като професионално-съсловна организация е да подпомага регулирането на взаимоотношенията между фирмите от автомобилния, водния и въздушния транспорт от една страна, и държавната администрация - от друга. Негов председател е Румен Крумов.
image
Морското направление на НСП с председател к. д. п. Тодор Досев е създадено на учредителна конференция на 2 април 2009 г. във Върна и обединява фирми от сектора на водния транспорт от крайбрежните градове, Русе и Добрич. Втората конференция (първа отчетно-изборна) на Морското направление днес бе открита от Максим Петков – член на Управителния съвет на НСП и председател на варненската му организация. Отчет за едногодишната дейност изнесе к. д. п. Тодор Досев. Обсъдени бяха организационни и финансови въпроси на Морското направление, главните проблеми на членуващите в него фирми, перспективите на дейността на браншовото сдружение в новата политическа и кадрова ситуация и в условията на кризата, засегнала сериозно транспортния сектор. Обстойно изказване направи Росен Крумов.
image
Дебатите засегнаха състоянието на Параходство БМФ и заплащането на труда на плавсъстава, защитата на българското морячество и флаг, ефективността от използването на събираните пристанищни такси, някои аспекти на търсенето и спасяването, нивото на морското образование и квалификация, а така също и законовата нормативна база третираща проблематиката на морския транспорт. За председател на Морското направление на НСП бе избран главен механик инж. Тодор Ангелов.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка