ПРАЗНИЧНИ СНИМКИ: 137 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ВМС!

Pan.bg 16 авг 2016 | 10:38 views (21315) commentaries(4)
img СНИМКИ - ПРЕСЛАВ ПАНЧЕЛИЕВ, СП.КЛУБ ОКЕАН

Заместник-министърът на отбраната доц. д-р Десислава Йосифова и началникът на отбраната генерал Константин Попов участваха на 14 август, в тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание и връчване на дипломите на курсантите от „Випуск – 2016“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“. През 2016 г. 14 курсанти завършват успешно петгодишния курс на обучение по специалността „Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС“.

Заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова връчи диплома и първите офицерски пагони на първенеца на „Випуск – 2016“ курсант мичман Златомира Стойчева, която завършва специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“, с общ успех „Отличен – 5.68“ и беше наградена с офицерски кортик. В обръщението си към випускниците заместник-министър Йосифова посочи, че днес съществуват нови заплахи и нарастващи рискове за сигурността, а значението на морската сигурност и на Военноморските сили все повече нараства. „Пред вас, бъдещите офицери, стои обща отговорност за охрана и защита на морската ни граница. Това носи големи отговорности и предизвикателства към вашия професионализъм и качества. Уверена съм, че ще ги посрещнете с достойнство и ще се справите успешно“, заяви още тя.

Началникът на отбраната генерал Константин Попов също поздрави курсантите и връчи награди, дипломи и първи офицерски пагони на курсантите-първенци от специализации „Корабоводене за Военноморските сили“ – курсант мичман Тони Цонев и „Корабни машини и механизми за ВМС“ – курсант мичман Християн Костов. Командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев връчи пагоните на курсантите от „Випуск 2016“. Дипломите си за успешно завършване, випускниците получиха от началника на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ комодор проф. д. в. н. Боян Медникаров.

По-рано същия ден по случай 137-та годишнина от създаването на Военноморските сили се проведе церемония по издигане на Военноморския флаг и флаговете за разцветяване на корабите.

На ритуалите, които се проведоха на Морска гара – Варна, присъстваха още заместник-председателят на Военния комитет на НАТО генерал-лейтенант Марк Шислер, постоянният секретар на отбраната Добромир Тотев, заместник-началникът на отбраната контраадмирал Емил Ефтимов, народни представители, кметът на град Варна Иван Портних, заместник-областният управител на Варненска област Дияна Агностева, Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, висши офицери от Българската армия и граждани.

Официалните гости на празника на Военноморските сили посетиха фрегатата „Дръзки“, от която наблюдаваха демонстрация на действия на
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
военнослужещи от формированието за специални операции на ВМС и авиобаза „Чайка“.
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРАЗНИЧНИ СНИМКИ: 137 ГОДИНИ БЪЛГАРСКИ ВМС!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/20 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  потребител 16 авг 2016, 18:46
   
  1
   
  0

  Добре ще при навигиране с бутоните под снимките да се зарежда само следваща/предишна снимка, а не да се презарежда цялата страница, барабар с рекламите. Импресиите (на рекламите) има как да се увеличават с всяка презаредена снимка, без да се дразнят посетителите.
  Поне така е при другите сайтове.

 2. #2
  Селски бек 17 авг 2016, 10:54
   
  1
   
  0

  Дали има някой в протокола на МО, който да обясни на г-жа Йосифова, че не може да носи тъмни очила на протоколно събитие?

 3. #3
  Николай Димитров 17 авг 2016, 23:04
   
  0
   
  0

  И не стигна лентата на фотоапарата да снима и трите кораба ?!?!?!? Ужас !

 4. #4
  Preslav 04 сеп 2016, 19:31
   
  0
   
  0

  Трите кораба ги имаше в друго фотооко - подробно и с доста снимки. Ама четете всички новини де!

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker