ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ С 30 СНИМКИ: БЪЛГАРСКИТЕ ВМС, СВ И ВВС СЕ ПРЕДСТАВИХА ДОСТОЙНО ВЪВ ВИП ДЕНЯ НА УЧЕНИЕТО "БРИЗ 2018"

Pan.bg 20 юли 2018 | 09:18 views (25037) commentaries(0)
img
Текст и снимки - български ВМС

На 19 юли, българските Военноморски сили демонстрираха своите способности по време на деня за посещение на високопоставени гости и медии в рамките на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2018“.
На борда на фрегата „ВЕРНИ” заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков, давайки висока оценка за успешно изпълнените епизоди от учението, оповести пред присъстващите журналисти, че днес Народното събрание е приело актуализирания проект за инвестиционен разход за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораба за ВМС.
Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов определи „БРИЗ 2018” като венец в подготовката на флота през годината, доказателство за което е блестящото и в пълен обем изпълнение на планираните действия и тренировки.
„За пореден път българските военни моряци показаха висок професионализъм и демонстрираха своите нараснали способности“, каза командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев.
Ликвидирането на „пожар на борда на търговски кораб в пристанище Бургас” беше извършено от военнослужещи от ВМС, съвместно с представители на различни държавни, областни и регионални организации. С този епизод, както и с операцията по оказване съдействие на органите на МВР за извършване на бордова инспекция на кораб, заподозрян в незаконен трафик на оръжие, спасяване на бедстващи хора на море и ликвидиране на разлив от нефтопродукти на море, се отработват необходими способности за действия при кризи от невоенен характер, в които участват и граждански структури.
Способностите на военноморската авиация за евакуация на ранен от борда на кораб показаха военнослужещи от ВМС, съвместно с колегите си от френския командно-щабен кораб със спомагателно назначение „MARNE”.
Гостите наблюдаваха и бойните възможности на военния ни флот, свързани с отразяване на атаки от въздушен противник, атака на подводница от единичен кораб с използване на противоподводни бомби, артилерийска стрелба по въздушна цел, както и артилерийска стрелба от вертолет „ПАНТЕР” по морска цел.
Присъстващите на борда на фрегата „ВЕРНИ” с интерес наблюдаваха епизода по отдаване на чест на построените кораби, участващи в учението: фрегата „ДРЪЗКИ”, фрегата „СМЕЛИ“, корвета „РЕШИТЕЛНИ“, холандската фрегата „DE RUYTER”, румънската фрегата „REGELE FERDINAND“, турската фрегата „FATIH“.
Демонстрациите на море завършиха с операция по отразяване на атаката на асиметричен противник с бързоходна лодка - способности, чието придобиване се определя от съвременните заплахи за сигурността.
На брега, след като фрегата „ВЕРНИ” застана на пирса в Пункт за базиране
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Бургас, гостите и представителите на медии имаха възможността да наблюдават съвместните действия на две групи и бързоходна лодка от формированието „Специални сили” на Военноморските сили, два вертолета „ПАНТЕР” от морската вертолетна авиобаза и група за поддръжка с бойни бронирани машини „Хамър” от Сухопътните войски, които демонстрираха възможностите си провеждане на специални операции по овладяване на наблюдателен пост на паравоенно подразделение.
На ВИП-деня на военноморското учение „БРИЗ 2018“ присъстваха и командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, вицеадмирал от запаса Пламен Манушев - член на Комисията по отбрана в Народното събрание, висши офицери от Министерството на отбраната и видовете въоръжени сили, представители на държавни институции и неправителствени организации, на областната и общинската власти в Бургас.
Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЕКСКЛУЗИВНА ГАЛЕРИЯ С 30 СНИМКИ: БЪЛГАРСКИТЕ ВМС, СВ И ВВС СЕ ПРЕДСТАВИХА ДОСТОЙНО ВЪВ ВИП ДЕНЯ НА УЧЕНИЕТО "БРИЗ 2018"

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/29 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Поръчайте с до -25% отстъпка

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка