ПЪРВИ СНИМКИ: ОТ СВЪРТАЛИЩЕТО НА ВЕТРОВЕТЕ ДО БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА! ВИЖТЕ КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НОВИЯТ КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР В ПОРТ БУРГАС!

Pan.bg 14 сеп 2018 | 15:29 views (7135) commentaries(0)
img Българските морски новини № 338

Към морето и Дунава за напредък!

Специално за Pan.bg от Бургас и нашия Черноморски приятел Ерик Табарли

Pan.bg продължава да следи за Вас темата за обновлението на пристанище Бургас.

В няколко броя на рубриката "Българските морски новини" в периода декември 2017 - юни 2018 г. Ви разказахме за амбициозния проект за изграждането на супер-центъра "Бургас бизнес пойнт" на мястото на някогашните пристанищни складове на "Булгартабак" (снимки 7-23).

Работата по обекта продължава с усилени темпове и през лятото, в което ни убеждава актуална фотография на Ерик Табарли от началото на септември т.г. (снимка 1)

Не по-малко интересен от проекта "Бургас бизнес пойнт" е и този за построяването на Конгресен научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море. Центърът ще бъде разположен в пространството между Магазия-1 и Морска гара-Бургас.

Припомняме, че на 31 май т.г публикувахме снимки от официалното представяне на центъра и символичната първа копка. Възложител е ДП "Пристанищна инфраструктура", а строител "Щрабаг" ЕАД. Планираната продължителност на работата е 18 месеца.

В най-новия репортаж на г-н Ерик Табарли можете да видите състоянието на строителната площадка към настоящия момент (снимки 5, 6 и 7), както и бъдещата визия на Конгресния център (снимки 2 и 3).

Празничният белоснежен вид на центъра върху рекламните транспаранти е причина местните рибари и любители на морския хумор да го наричат "Бялата лястовица" за разлика от съседния строителен обект, който пък си спечели прозвището "Свърталището на ветровете".

Последното, разбира се е валидно съвсем за кратко, защото строежът на "Бургас бизнес пойнт" също напредва и скоро и той ще се превърне в модерно съоръжение, което ще функционира в непосредствена връзка със Зоната за обществен достъп на пристанището, изцяло в интерес на гостите и гражданите на града.

Благодарим на Ерик Табарли за снимките и очакваме следващото му включване!

Следете българските морски новини в Pan.bg!

Pan.bg - лидерът в българските морски новини!

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

21 декември 2017: ПРИСТАНИЩЕ БУРГАС - ПЪЛНА ПРОМЯНА (4): СТАРИТЕ СКЛАДОВЕ НА "БУЛГАРТАБАК" ОТСТЪПВАТ МЯСТО НА...
http://www.pan.bg/view_article-70-412238-pristanishte-burgas-pylna-promyana-4-starite-skladove-na-bulgartaba.html

8 февруари 2018: ГОРЕЩИ СНИМКИ - СБОГОМ БУЛГАРТАБАК...ЗДРАВЕЙ БУРГАС БИЗНЕС ПОЙНТ! СТАРИТЕ ПРИСТАНИЩНИ СКЛАДОВЕ ОТСТЪПВАТ МЯСТО НА...
http://www.pan.bg/view_article-3-418010-goreshti-snimki-sbogom-bulgartabakzdravej-burgas-biznes-pojnt-starite-pr.html

24 април 2018: ГОРЕЩИ СНИМКИ: ВИЖТЕ СВЪРТАЛИЩЕТО НА ВЕТРОВЕТЕ!
http://www.pan.bg/view_article-70-428327-goreshti-snimki-vizhte-svyrtalishteto-na-vetrovete.html

11 юни 2018: ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ: КАКВО ОСТАНА ОТ СВЪРТАЛИЩЕТО НА
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
ВЕТРОВЕТЕ?
http://www.pan.bg/view_article-70-434332-ekskluzivni-snimki-kakvo-ostana-ot-svyrtalishteto-na-vetrovete.htmlНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПЪРВИ СНИМКИ: ОТ СВЪРТАЛИЩЕТО НА ВЕТРОВЕТЕ ДО БЯЛАТА ЛЯСТОВИЦА! ВИЖТЕ КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НОВИЯТ КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР В ПОРТ БУРГАС!

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/23 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка