Доброволци почистиха кайбрежната алея и плажовете в Поморие

Pan.bg 19 сеп 2018 | 11:20 views (563) commentaries(0)
img Поморие даде пример за отборен дух и дисциплина в рамките на кампанията „Да изчистим България заедно”

Текст - Община Поморие, www.pomorie.bg

Снимка Pan.bg

В Поморие 470 бяха официално регистрираните доброволци в кампанията „Да изчистим България заедно”. Най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност във връзка с опазването на околната среда и да направи страната ни чиста в дългосрочен план, превърна жители, гости, представители на местната власт, учители и ученици в един задружен и успешен отбор. С общи усилия бяха събрани почти 27.5 тона отпадъци, бяха отбелязани 15 почистени места на територията на общината, както и още 7 нерегламентирани сметища.

Сформираните от Общината работни екипи координираха техническото обезпечаване на събитието и организираха извозването на събраните количества. Много активно участие в кампанията взеха жителите на Ахелой, Поморие и руската диаспора в града, ДГ „Детски свят“ в Гълъбец, филиалът ѝ и ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ в Порой.

Под ръководството на своите преподаватели, отличен пример за организация и дисциплина дадоха и децата от ОУ „Христо Ботев” Поморие. 90 възпитаници на училището предварително бяха обходили местата за почистване, определяйки отговорници за всеки „обект”. Отборът успя да почисти не само училищния двор и прилежащите към него тротоари, но и част от крайбрежната алея, пространството между жилищните блокове в района на ул.”Морска” и близките плажове.

„Благодаря на отдел „Екология” към Община Поморие за доставените чували и ръкавици, на колегите за умението им да организират и мотивират учениците, на родителите за подкрепата и на всички ученици, които участваха в кампанията! С пожелание „Да чистим България, всеки ден!”, защото чистотата е здраве и критерий за нашата култура, възпитание и начин на живот!”, споделя директорът на ОУ „Христо Ботев” в Поморие Кръстинка Цветкова.


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Доброволци почистиха кайбрежната алея и плажовете в Поморие

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка