СОК "Камчия" - домакин на международен тренировъчен лагер по карате киокушин

Pan.bg 19 сеп 2018 | 11:50 views (558) commentaries(0)
img Текст и снимка СОК Камчия

www.sok-kamchia.com

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" Бе домакин на международен тренировъчен лагер по карате киокушин, в който участват над 220 състезатели от 12 страни - България, Русия, Унгария, Украйна, Румъния, Молдова, Франция, Испания, Иран, Турция, Норвегия и Англия. Семинарът е организиран по инициатива на Българската киокушин асоциация "IKO Bulgaria" в лицето на световния и многократен европейски шампион Шихан Емил Костов, със съдействието на Международната Карате Организация Киокушинкайкан.

Специален гост-инструктор на лагера е директорът на Международната карате организация Канчо Шокей Матцуи, 8-ми дан - световен шампион на без-категории и един от малкото бойци в света, защитили 100 боя за един ден. "Участието на Канчо Матцуи в тренировъчния лагер е голяма чест за нас, тъй като той провежда за втори път семинар в Европа и двата пъти в България. Това вдига нивото на международния лагер и на цялостния облик на карате киокушина в България", коментира двукратната ни световна шампионка на ката Сенсей Гергана Апостолова-Костова.

Канчо Шокей Матцуи сподели своите позитивни впечатления от посещението си в тренировъчния лагер. "Участниците имат голям потенциал за развитие в този спорт. Спортната база в Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия" предлага всички удобства за провеждане на тренировки и е отлична възможност за състезателите да тренират тук'', сподели Матцуи.

"Главната концепция и цел на Канчо Матцуи е да конкретизира определени детайли в основата на карате киокушина, чрез наблягане върху техниката и различните начини за нейното приложение. Това е в основата на новите правила на карате киокушин, въведени от Матцуи преди година. Канчо учи състезателите, че не по-силният, а по-техничният ще надделее в едно състезание", коментира Сенсей Костова.

Участниците в международния тренировъчен лагер се подготвят усилено за важни състезания - "All Japan" в Япония, "All America" в Америка и Европейското първенство по карате киокушин в Молдова, на които ще се борят за квалификация на Световното първенство без-категории. Отборът на Шихан Костов продължава своята подготовка за международният турнир в Белград, Сърбия в края на септември.

"Най-важното към момента е да продължим с редовните тренировки, за да се подготвим за предстоящите първенства. Силно се надявам за в бъдеще карате киокушин да влезе в Олимпийските игри", споделя Директорът на Международната Карате Организация Канчо Шокей Матцуи.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка