Военна клетва положиха вчера 41 курсанти от Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“

Pan.bg 22 сеп 2018 | 08:34 views (798) commentaries(0)
img Източник:''Svodka.start.bg''; https://www.mod.bg/

Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на курсантите от „Випуск - 2023“ за Военноморските сили и „Випуск - 2024“ за Военномедицинска академия – София се проведе вчера, 21 септември, във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ в гр. Варна.
Военна клетва положиха двадесет и един курсанти, които ще се обучават по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ и двадесет курсанти, които ще се обучават по специалността „Военен лекар“.
Ритуалът започна с посрещане на бойното знаме на Висшето военноморско училище и беше ръководен от командира на батальона за подготовка на курсанти капитан III ранг Петър Климов.
Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров се обърна към курсантите с думите: „Стара максима е, че приятелства, породили се в дните на военната служба, остават за цял живот. Затова ви желая да не забравяте приятелите, които сте срещнали тук.“Гости на тържеството бяха представители на Щаба на Военноморските сили, Военномедицинска академия, Многопрофилна болница за активно лечение в гр. Варна, Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, офицери от запаса, близки и роднини на курсантите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка