Saab получи нова поръчка от американските ВМС за морския радар Sea Giraffe AMB

Pan.bg 22 апр 2019 | 11:32 views (634) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"

Saab е получила допълнителна поръчка за морския радар Sea Giraffe AMB, обозначен като AN/SPS-77 във ВМС на САЩ, за инсталиране на най-новите крайбрежни бойни кораби (LCS) на американския флот LCS 36 и LCS 38. Поръчката, направена чрез General Dynamics, е по-нататъшно доказателство за непрекъснатия растеж на Saab на американския пазар.

Saab получи първата поръчка за Sea Giraffe AMB за крайбрежните бойни кораби през 2005 г. Оттогава Saab непрекъснато подобрява стандартния радар Giraffe AMB, за да посрещне многобройни мисии на военноморските структури на САЩ, които го използват от открития океан до крайбрежните зони.

„Saab е световен лидер в радарните и сензорни технологии. С Sea Giraffe ние разработихме изключително способна и ефективна радарна платформа, която може лесно да се адаптира и развие, за да отговори на специфичните оперативни нужди на клиента, сега и в бъдеще” заяви Андерс Карп, старши вицепрезидент и ръководител на бизнес подразделението Surveillance на Saab.

Saab ще извърши работата по новопоръчаните радари в град Сиракуза, щата Ню Йорк (САЩ) и Гьотеборг (Швеция).

В допълнение към AN/SPS-77, които понастоящем се разполагат на крайбрежни бойни кораби тип Independence, се разработват и варианти на Sea Giraffe за корабите тип Navy Expeditionary Sea Base и корабите от американската брегова охрана тип U.S. Coast Guard Offshore Patrol Cutter.

Saab разработва и вариант на AN/SPS-77, известен като AN/SPN-50, за да посрещне нуждите за контрол на въздушното движение на командването на авиацията на ВМС на САЩ за разполагане на самолетоносачи тип CVN и за десантните кораби тип LHA/LHD.

Крайбрежни бойни кораби тип Independence с радар Sea Giraffe AMB
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker