Одобрен е проект на меморандум за разбирателство относно създаването и поддържането на Съвместното командване на силите на НАТО в Норфолк

Pan.bg 04 сеп 2019 | 13:03 views (415) commentaries(0)
img
Пресцентър МС

Правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство относно създаването, функционирането, окомплектоването с личен състав, финансирането, администрирането и поддържането на Съвместното командване на силите на НАТО в Норфолк (Joint Force Command Norfolk - JFCNF).

C приетото Решение на Министерския съвет се упълномощава заместник-националният военен представител в Съюзното командване по операциите на НАТО да проведе преговорите и да подпише документа. Меморандумът ще влезе в сила от датата на подписването му без последващо утвърждаване.

С подписването на Меморандума за разбирателство се регламентира участието на България в Съвместното командване на силите на НАТО в Норфолк, което е част от структурата на силите на Алианса.

С друго свое решение, правителството одобри проект на Меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на България, ресорните ведомства на други 18 държави и Щаба на Върховното главно командване на силите на НАТО в Европа (SHAPE) относно функционирането, окомплектоването с личен състав, финансирането, администрирането и поддръжката на Щаба на корпуса за бързо развръщане на НАТО в Италия (HQ NRDC-ITA). Съобразно новия документ, от българска страна намерението е да продължим участието си в Щаба на корпуса като заемаме една длъжност.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker