Как атомният “Посейдон” ще се добере незабелязано до бреговете на САЩ l

Pan.bg 15 окт 2019 | 08:29 views (903) commentaries(1)
img
blitz.bg


Руското ядрено безпилотно подводно средство “Посейдон” ще може спокойно да стигне до брега на САЩ, използвайки карта на морското дъно. Това мнение се споделя от военните експерти след анализ на всички възможности на подводния дрон. Отбелязва се, че солената морска вода възпрепятства разпространението на радиовълни, следователно външният контрол на Посейдон в дълбочините, на които трябва да действа, е невъзможен, пише "Поглед инфо". Автономната инерциална навигационна система (ANN), която е оборудвана на руския подводен атомен дрон, също не е идеално решение, защото след ден на непрекъсната работа, в нея се натрупват грешки. Единственият изход от ситуацията е навигацията по топографията на морското дъно, твърдят военните експерти.

За това обаче е необходимо да се решат няколко важни инженерни проблема. И първият от тях е съставянето на точна карта на морското дъно. Задачата на пръв поглед изглежда нерешима, но в действителност всичко е по-просто, отколкото изглежда. Не е необходимо да се сканира цялото морско дъно нагоре и надолу. Достатъчно е това да се направи това само в някои области. Освен това подобна система вече работи в американски ракети “Томахоук”, Превод: В.Сергеев

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/kak-atomniyat-poseydon-shche-se-dobere-nezabelyazano-do-bregovete-na-sashch_news703104.html
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Borei 15 окт 2019, 10:01
   
  6
   
  2

  Даже е предвидено да отидат "Посейдоните" по-близко до САЩ, да се скрият някъде там на по-дълбоко и недостижимо на морското дъно и да чакат злокобният ден Х, когато апокалипсисът започва :)!!! Куфарчето на Путин и Шойгу или в по-лошият случай "Мъртвата ръка" да им даде заповед да смачкат САЩ!!!

  Те ще са зареденият пистолет в слепоочието на САЩ! И при желание да се "убие Русия" и нападение, ще потопят Северна Америка!
  Това смотаняците в САЩ не го разбират! Защо разширяват Натото към Русия, "сдържат" я в Черно море, докараха и продължават да докарват във васалните Нато-републики в Европа все повече и повече "стари оръжия", да плашат Русия с тях?

  Смешна работа!
  Този "Дамоклев меч", там на 100-ина км от САЩ във всеки случай, ако някога проявят глупост да нападнат Русия, ще ги изтрие от лицето на земята!

  Е, да ги пита човек, за какво не се откажат вече с глупостите си? Русия не е толкова тъпа, че да "хвърля атомни бомби" тука по васалите им в Европа? САЩ си мислят елементарно, ще накарат малките европейски "натовци" да нападнат Русия и тя ще е принудена да се занимава само с тях и само тука по границите си в Европа?
  И някакви безполезни негри и латиноси, мними "сащиянци", за които никой в САЩ няма да плаче, ако ги убият и някой и друг самолет от "великите Ф-35" и Раптора ще нападнат тука Русия и хайде, ще свалят Путин, ще сложат някой техен хазар - Потрошенко за простолюдието на власт в Кремъл и ще възцари "демокрацията" и педерастията и в Русия :)??? А евреите ще източат безплатно всички руски ресурси? И всички, преди всичко олигархията ще са доволни и щастливи :)???

  Не тут-то было!

  Това не са ти Ирак, Либия, бивша Югославия и т.н... Започвайки да се занимаваш с Русия в такова направление, си си подписал вече смъртната присъда! В Русия вече се смеят на тъпизмите, идващи от САЩ и "Велика"-та -британия с разните глупости, като Скрипал и т.н...
  Ама така ще ги удари "руската вълна", че едва ли ще останат по света английско говорящи след това :)!!!! Тъпи самонадеяни и прости, преди всичко!!!

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка