Холандският проект за нови подводници влиза в следваща фаза с предложението на Saab и Damen - A26, на Naval Group Royal и IHC - Barracuda и на TKMS - Type 212

Pan.bg 16 дек 2019 | 14:18 views (1056) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"


На 13 декември 2019 г. стана ясно, че холандското правителство е решило, че консорциумът между Saab и Damen, заедно с Naval Group с Royal IHC и TKMS, ще продължат в следващата фаза на проекта за подмяна на подводниците от клас Walrus (WRES), целящ закупуването на 4 нови подводници.

Saab и Damen с предложената подводница на базата на А26 продължават напред
Корабостроителниците на Saab и Damen очакват допълнителна информация от Холандия за това как ще протече процесът. Saab и Damen имат силно предложение, което отговаря на оперативните изисквания на Кралските ВМС на Холандия и холандската отбранителна индустриална стратегия (DIS). Ако бъде избрана, офертата на Saab и Damen ще предложи възможностите за износ. Saab и холандската корабостроител Damen Shipyards Group обединиха усилията си за разработване на експедиционна подводница по Програмата за смяна на подводниците тип Walrus на Нидерландия. Експедиционната подводница надгражда възможностите на шведската подводница тип A26 и знанията и уменията в холандското военноморско корабостроене. Освен това корсорциумът прилага на практика опита от проектираната в Швеция клас Collins, която е в експлоатация с Кралските австралийски ВМС.

Naval Group има честта да бъде избрана от Холандия MOD
Naval Group благодари, че е един от дизайнерите, избрани за тази стратегическа програма. Naval Group очаква да започне задълбочено техническо сътрудничество с DMO, за да проведе тази фаза на съвместно проектиране в тясна връзка със съответните заинтересовани страни. Naval Group е твърдо убедена, че предвиденият оперативен профил е в голяма степен в съответствие с възможностите на мисията на конвенционалната подводници от семейство Barracuda. Naval Group с благодарност ще участва в тази нова фаза, която ще позволи процесът на съвместно задълбочено проектиране да бъде превърнат в цялостно индустриално решение, оптимизирайки оперативните и техническите възможности чрез дългосрочното участие на холандската морска екосистема.

Naval Group и Royal IHC са готови за бъдещи индустриални стъпки
С доказан опит в споделянето на знания и индустриалното сътрудничество, Naval Group вече има честта да създаде силно партньорство с Royal IHC, компания, специализирана в интеграция на сложни системи и подводни системи. Групата е благодарна за доверието на Royal IHC в нейния дизайн на подводници и капацитета за споделяне на знания. За укрепване на тази съществуваща връзка многобройните индустриални партньори и институти на знанието ще бъдат тясно
свързани и консултирани във всеки основен проект за решение, за да се гарантира, че бъдещата програма за подводници изгражда и поддържа пълна автономност на Холандия по време на целия жизнен цикъл на подводницата.
Дейв Вандер Хейде, главен изпълнителен директор Royal IHC заяви: „Изграждането на голям холандски съюз за подводници с индустрията и научните институтите в Холандия е от съществено значение за укрепването на нидерландската технология за отбранителна индустрия. Прехвърляйки знанията на Naval Group към МО, Royal IHC и други партньори, Холандия ще може да изпълнява основните си задачи самостоятелно. Очакваме с нетърпение да засилим още повече сътрудничеството си с Naval Group и поканим други холандски компании да се присъединят!“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка