ВМС на САЩ признаха за секретното ВИДЕО с известното „Тик-Так“ НЛО

Pan.bg 12 яну 2020 | 08:31 views (997) commentaries(0)
img
.blitz.bg


Службата за военноморски разузнаване на САЩ призна за съществуването на засекретен, неразпространяван клип относно срещата на самолетоносача "Нимиц" с НЛО през 2004 година. Съществуването на видеото бе разкрито в отговор на искане по Акта за свобода на информацията, направено от изследователя Крисчън Ламрайт. То е публикувано от неговия приятел Пол Дийн в сряда. Видеото, най-вероятно, е пълната версия на изтеклото преди години 76-секундно видео, за което министерството на отбраната призна през 2017 година, че е автентичен запис от инфрачервена камера за насочване на оръжия, направен от пилот на изтребител F-18 Super Hornet над Тихия океан. При това, има възможност това да е отделно видео на НЛО-то, което е било наблюдавано от поне шестима пилоти на изтребители на 14 ноември 2004 година. Срещата с НЛО-то, която е документирана в редица интервюта с очевидци, и до момента не е обяснена. Невероятната скорост на летящия обект и маневрите му доведоха до спекулации, засега непотвърдени, че става дума за извънземен произход.


В иска си от Ламбрайт настоява за "всички подлежащи за обнародване части на докладите, свързани с разследването на срещата с Аномалния въздушен съд от личния персонал, участващ в операциите на ударната група на самолетоносача "Нимиц" до западното крайбрежие на САЩ в периода 10-16 ноември 2004 г.". Два месеца след входирането на иска на Ламбрайт му било отвърнато, че няма "подлежащи за обнародване доклади". При това в отговора било разкрито, че все пак има засекретени документи относно срещата на самолетоносача "Нимиц" с НЛО. "Открили сме определени слайдове за брифинг, които са класифицирани като "Строго секретно"", пишело в писмото. В писмото още се обяснява, че слайдовете са направени от друга агенция, но ще останат засекретени въз основа на законите за защита на източниците и методите за събиране на разузнавателна информация, както и за защитата на научни и технологични въпроси, свързани с националната сигурност. В писмото след това се разкрива и съществуването на видеото, като са предприети мерки пред друга агенция за неговото предаване и разсекретяване. Миналият месец Чад Ъндърууд, бивш пилот на ВМС на САЩ, който е заснел видеото, наруши тишината с интервю пред "Ню Йорк Магазин".


Инцидентът се е случил по време на групови учения в Тихия океан, близо до брега на Мексико. Ракетният
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
Крайцер Тикондерога е следял чрез радар цели две седмици подред мистериозен въздушен съд. Контактите на съда с радара са били толкова странни, че се е наложило системата да бъде рестартирана, за да се провери за грешки. Това обаче не помогнало. Тогава, на 14 ноември командир Дейвид Фравор е летял с изтребител F/A-18F Super Hornet, когато е установил визуален контакт с обекта, който се гмурнал във водата, изплувал и с огромна скорост изчезнал зад хоризонта, преди бойният самолет да може да го настигне. Когато Фравор се приземил на "Нимиц", Ъндърууд се подготвял за излитане. Фравор разказал на Ъндърууд за странната среща и го призовал да си отваря очите на четири. На свой ред Ъндърууд му е казал, че радарният екип вече е засякъл обекта и иска пилотите да се опитат да ги проследят.


Намирайки се във въздуха, Ъндърууд установил, че обектът е на около 20 мили и може да го улови с инфрачервената камера, "Нещото, което най-много ме впечатли, бе това, колко хаотично то се държеше. Сменяше височината, скоростта си, положението си като нещо, което аз никога не бях виждал в живота си, докато летях срещу други въздушни цели", спомня си Ъндърууд. "Въздушните съдове, без значение с пилот или без, все пак трябва да се подчиняват на законите на физиката. НЛО-то не правеше така. То спираше и ускоряваше по начин, който е невъзможен, само за секунди. Обикновено, летящите съдове оставят топлинен шлейф след себе си. Това НЛО нямаше такъв. Нямаше следи от източник на тяга", разказва още пилотът. По думите му, категорично е изключено да става дума за птици, някакъв вид метеорологичен балон или природен феномен с оглед на многобройните данни от радара и визуалния контакт. Той обаче не изключва това да е някаква секретна разработка на военните на САЩ.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/lyubopitno/vms-na-sashch-priznakha-za-sekretnoto-video-s-izvestnoto-tik-tak-nlo_news720095.html
https://videos.dailymail.co.uk/video/mol/2017/12/18/8200881591382002871/640x360_MP4_8200881591382002871.mp4


https://static.blitz.bg/documents/thumbnails/520/202001/1578772693-vs4.jpg

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВМС на САЩ признаха за секретното ВИДЕО с известното „Тик-Так“ НЛО

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка