Naviris, джойнтвенчърът между Fincantieri и Naval Group, вече е напълно оперативен

Pan.bg 14 яну 2020 | 14:03 views (814) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
сп. "Клуб ОКЕАН"На 14 януари 2020 г. се проведе първото заседание на борда на Naviris, съвместното предприятие между Fincantieri и Naval Group. Това партньорство цементира споделеното желание на двете компании да изградят бъдеще за високи постижения за корабостроителната индустрия и ВМС. Джойнтвенчърът е естествената еволюция на историческото партньорство, което вече съществува между двата световни лидери.

С повече от 20 години сътрудничество, Naval Group и Fincantieri вече постигнаха успех заедно: още през 90-те години с програмата за разрушители за ПВО Horizon (4 кораба) и с многофункционалните фрегати FREMM, продължаваща от 2005 г. (20 кораба), Naviris проправя пътя към консолидирането на европейската военноморска отбрана в отговор на нарастващия натиск на световните конкуренти.

Чрез Naviris, Fincantieri и Naval Group обединяват своите сили, за да развият нова стратегическа способност и да отговорят по иновативен начин на нуждите на своите клиенти. Двете компании се договориха Naviris да е съвместно предприятие с дялове по 50/50. Със седалището в Генуа и с филиал в Ollioules, екипът на Naviris ще се съсредоточи върху двунационални и експортни проекти. Подчертавайки стратегическата и развойната воля, придадена от Fincantieri и Naval Group на компанията, Джузепе Боно бе назначен за председател, а Hervé Guillou за член на Съвета. Клод Центофанти, главен изпълнителен директор и Енрико Бонети, главен оперативен директор, ще ръководят съвместното предприятие. Компаниите-майки са еднакво представени в Съвета на директорите.

Целта на Naviris е да създаде стойност за своите клиенти в следните ключови области:
-Общи проекти за НИРД
-Предложения в световен мащаб
-Основен орган за изпълнители и проектиране
-Оптимизация на поръчки

Naviris предвижда експорт и общи френско-италиански възможности, като например първите проучвания за MLU на разрушителите клас Horizon на френските и италианските ВМС, както и на европейски проекти като разработването на леките фрегати и европейски патрулни корвети.

„Благодарни сме, че получихме безусловната подкрепа на нашите правителства за създаването на нов европейски лидер в стратегическия сектор на военноморската отбрана. Заедно ще ускорим технологичния си напредък и ще поддържаме ключовите си способности, като комбинираме нашите R&D възможности, обновяваме продуктите в полза на нашите клиенти. Naviris отваря пътя към истинско изграждане на европейска военноморска отбрана“ заявиха двамата изпълнителни директори на Fincantieri и Naval Group, Джузепе Боно и Ерве Жилу

Основни дати
27 септември 2017 г. - събрани в Лион за двустранната среща
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >
на върха, френското и италианското правителство обявяват намерението си за тясно гражданско и военноморско сътрудничество.
23 октомври 2018 г. - правителствата на двете страни предоставят пълната си и безусловна подкрепа на джойнтвенчъра с равни дялове, представен от Fincantieri и Naval Group.
14 юни 2019 г. - двете индустриални групи подписват Споразумението за сътрудничество на Алианса, което определя условията за работа и пътната карта на съвместното предприятие.
30 октомври 2019 г. - съвместното предприятие официално обявява името си Naviris, което олицетворява солидността на партньорството и сближаването на дългосрочните визии, обединяващи двете компании майки.
13 януари 2020 г. - Naviris е напълно оперативно функциониращ.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Naviris, джойнтвенчърът между Fincantieri и Naval Group, вече е напълно оперативен

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка