Водопад потече нагоре ВИДЕО

Pan.bg 16 яну 2020 | 10:48 views (470) commentaries(0)
img
pochivka.blitz.bg


Високата 470 м скала, известна като Бейнисфьорд, е мястото където се е случило необичайното явление

Казват, че реалността е по-добра от всяка фантазия. Тези, на които им е трудно да го повярват, трябва само да погледнат към природата, за да се отърват от всичките си предразсъдъци.

Природата има свойството да ни удивлява по всяка време. Като например да ни покаже водопад, който тече наобратно.

Според NDTV в началото на януари 41-годишният Сами Джейкъбсен е записал кадри, противоречащи на законите на гравитацията. На тях се вижда как водата се издига от морето и тече нагоре покрай скалите на Суорой на Фарьорските острови.

Високата 470 м скала, известна като Бейнисфьорд, е мястото където се е случило необичайното явление. То се е получило, защото вълните били подхванати от морско течение, наречено „воден улей“.

Британският метеоролог Грег Дюхърст обяснява: „За нас в операционния център това изглежда като воден улей (въртящ се въздушен стълб), който е малко като торнадо, но се образува над водата. Ръбът на скалата помага за въртенето на вятъра в кръг и смятаме, че заради това той се образува толкова бързо“.

В общи линии водният стълб засмуква вода и я кара да тече нагоре. Отстрани изглежда като водопад, който тече по скалата, но нагоре.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

Advertisement

Login

Remember me on this device

Registration Forgotten password
eXTReMe Tracker