ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ е на второ място в класацията на морските университети

Pan.bg 22 фев 2020 | 09:54 views (1083) commentaries(1)
img Източник:"Otbrana.com"

Класация на Международната асоциация на морските университети (IAMU) постави ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ на второ място сред най-престижните морски висши учебни заведения. Тя е направена по три критерия: образование, наука и осигуряване на обучение, и се прави за първи път, съобщават от елитното военно учебно заведение.

В генералното класиране Морско училище се нарежда след Австралийския морски университет в Тасмания, а след флотската ни Алма матер остават университети от САЩ, Великобритания, Германия и Япония.

Още една добра новина за Морско училище е, че партньорите му от Морския университет в Констанца, Румъния, се класират на четвърто място.

Асоциацията е елитният световен клуб на морските университети, в който членове се допускат много трудно заради високите критерии за предоставяне на признато висше морско образование.

ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ членува в IAMU от основаването ѝ преди 21 години, а 18-ата генерална асамблея на Асоциацията през 2017 г. се проведе в България.

В IAMU членуват над 60 от водещите морски университети в света, а челното място на Морско училище в класацията е свидетелство за качеството на образованието, което ВВМУ предлага.

По този повод министърът на отбраната Красимир Каракачанов изказа личната си благодарност и уважението си към целия команден и научно-преподавателски състав на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ за професионализма, усилията, всеотдайността и инициативността. В поздравителния адрес до началника на Морското училище в гр. Варна флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров се казва:

„Вашето постижение в класацията на морските университети е заслужено признание и доказателство, че ВВМУ е еталон в образователната система. През годините Морското училище се е развивало, следвало е традициите и съвременните тенденции в образованието с цел постигане на по-високи ус?
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  beni 25 фев 2020, 19:58
   
  1
   
  4

  Шегувате ли се!!!
  Училище , което обучава по 15-16 курсанта на година да бие флотски школи като тези от
  САЩ, Великобритания, Германия и Япония си е направо смешно.
  кой луд го е писал.
  Това значи ли , че другите държава вече трябва да треперят от морската мощ на Бг.
  ------------треперете Натовци, не ми мисли като в битката се включи и несъществуващата флотска Алма матер на Македония

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker