В Деня на отворените врати десетки ученици и кандидат-курсанти посетиха ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ в гр. Варна

Pan.bg 22 фев 2020 | 10:36 views (264) commentaries(0)
img
Източник:''Armymedia.bg''; www.mod.bg

Над 70 души, сред които ученици и родители на бъдещи кандидат-курсанти, посетиха в първия Ден на отворените врати Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“ в гр. Варна. На 21 и 22 февруари Морското училище представя най-новата си специалност – „Мехатроника“.

„Мехатроника“ е интердисциплинарна специалност – съвкупност от три научни направления. Това са: машинно инженерство – механика, електроинженерство – електроника, и компютърни науки. По време на обучението в продължение на 5 години курсантите, които ще се обучават в тази специализация на ВВМУ, ще усвояват военноинженерни и други специални знания и умения в областта на теорията и техническата експлоатация на интелигентните транспортни системи на въоръжение в Българската армия. Те ще придобият задълбочени познания по: морските оръжия и тактиката на Военноморските сили; устройството на кораба и методите за водене на борба за живучест; конвенционалните изисквания за опазване на околната среда; програмиране; микропроцесорна техника; механика. Ще овладеят също и практически познания за работа със съвременни 3D принтери, 3D скенери, промишлени роботи, управление на безпилотни летателни апарати, машини за лазерно рязане, гравиране и обемно фрезоване.

Всички, които желаят да научат повече за най-новата специалност „Мехатроника“ и да разгледат материално-техническата база, ще бъдат посрещнати на 22 февруари, в 10.00 ч. и в 14.00 ч. във Висшето военноморско училище в гр. Варна.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker