Шефът на Морска администрация - Варна е отстранен временно заради грубо отношение към подчинените му

Pan.bg 25 фев 2020 | 16:01 views (532) commentaries(0)
img
dnevnik.bg


Директорът на Дирекция "Морска администрация" във Варна е бил временно отстранен от длъжност до 20 април т.г. За това съобщиха служители в администрацията, но официално съобщение за това все още няма.

Според източници на "Дневник" причина за временното отстраняване на Енчев е поредно оплакване от служител, който твърди, че директорът на дирекцията се е държал с него унизително.

Още през май 2017 г. служители от Дирекция " Морска администрация" във Варна изпратиха до Комисията за защита от дискриминация сигнал за упражняван върху тях системен тормоз от страна на директора им Валентин Енчев в продължение на близо три години. Тогава само за десет месеца близо една трета от служителите на ведомството обявиха, че са подали до Изпълнителна агенция "Морска администрация" серия сигнали за тормоз на работното им място, но реакция от страна на изпълнителния директор Живко Петров така и не последвала. По тази причина ключови служители напуснаха работните си места.

"Стилът на работа на Валентин Енчев се базира на грубия тон към колегите му, публичните назидателни речи към преки ръководители пред техни подчинени, унизителните квалификации, личностните обиди, повишаването на тон, заплахите за уволнения и оказване на натиск при изпълняване на преките им задължения", пишеше в жалбата отпреди две години, изпратена и до "Дневник".

Според подателите на сигнала те били наричани от Енчев "мишки", "некадърни", "мързеливи", "прости", "малоумни", "подкупни" и "идиоти". А повод за обидите ставали случаите, когато професионалното мнение на служителите влизало в противоречие с това на директора им.

Според Валентин Енчев обаче всички сигнали, подавани от негови служители до момента, били предшествани от констатациите му за груби нарушения при изпълнение на задълженията им, за които срещу тях са били предприемани административни мерки от страна на Изпълнителна агенция "Морска администрация".

"Като действащ преподавател (във Висшето военноморско училище във Варна - бел. ред.) често говоря високо и наистина за много хора изглежда, че говоря назидателно, но в някои случаи наистина съм се карал", призна тогава Енчев.

Според служители в "Морска администрация", които все още се боят да застанат открито зад твърденията си, напускането на ключови специалисти е поставило в риск изпълнението на функциите на "Морска администрация", която организира и координира дейности по безопасността на корабоплаването в морските ни пространства и във вътрешните водни пътища. Дирекцията предоставя услуги по
управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаването, организира търсене и спасяване на бедстващи хора, кораби и самолети.

Сред останалите функции на администрацията са и организирането на изпити и издаването на свидетелства за правоспособност на морските лица.

Окончателното решение за съдбата на Валентин Енчев след временното му отстраняване от работа ще бъде взето от изпълнителния директор на "Морска администрация" след приключването на вътрешната проверка и на база на мнението на етичната комисия в дирекцията.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола
whitewater.bg

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка