Първа качествена снимка на «асиметричната» кубинска подводница Delfin

Pan.bg 05 мар 2020 | 14:30 views (824) commentaries(0)
img
livejournal.com
Сп. „Клуб КРИЛЕ“, Н.Димов

Базите на кубинския революционен флот са разположени само на около 140 км от бреговете на неговия основен неприятел – ВМС на САЩ, най-мощните в света. Ето защо Хавана е принудена да разчита на асиметрични средства за водене на морска война. Едно от тях е създаването на флот от „подводници-джуджета“.

Този флот е съставен от подводници тип Delfin. Дълго време те са строго секретнии и до сега нямаше качествена снимка с техно изображение. Едва неотдавна в пристанище Хавана е направена снимка на подводница тип Delfin. По думите на американския военен експерт Х.И. Сатон от изданието Forbes, това е «първото изображение с висока разделителна способност на подводница клас Delfin». Според него подобна снимка разузнаването чака „от години“.

След като е анализирал снимката, Сатон представя преполагаем макет на подводницата.

Съществува малко достоверна информация за подводниците от този клас. Предполага се, че са с дължина около 21 м, имат водоизместимост до 100 тона и имат две торпедни установки, от които може да се изстрелват до шест 533-милимитрови торпеда. Дизелната подводница е достаъчна да побере екипаж от петима човека (с един повече от екипажа на основен боен танк...).

Също така се предполага, че базата на флота от подводници Delfin е във военноморската база Кабанас, разположена на около 50 км от Хавана.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

Задължителни полета*

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още
eXTReMe Tracker