Екипажът на АПЛ "Брянск" сдаде курсова задача К1 на борда на еднотипната АПЛ "Тула"

Pan.bg 19 мар 2020 | 14:10 views (516) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
mil.com

На 19 март 2020 г. в Гаджиево, основната база на подводните сили на Северния флот, бе проведено учебно-методическо занятие за командния състав на съединението атомни подводници за сдаване на курсовата задача К-1. Според пресслужбата на МО на Русия, събитието е проведено на борда на стратегическия ракетен подводен крайцер "Тула", на който работи екипажът на еднотипния стратегическия ракетен подводен крайцер "Брянск" под командването на капитан II ранг Артьом Васетински (от 2018 г. АПЛ "Брянск" преминава планиран ремонт).

Курсовата задача K-1 е най-важният раздел в програмата за обучение на единичния кораб. Тя включва отработване на бойната и ежедневната организация на борда, подготовка за бой и за поход. Екипажът на подводницата демонстрира подготовката на всички бойни части за битка и поход, разработи мерки за борба за живучест и проведе обучение за ракетни атаки.

Въз основа на резултатите от проведените мероприятия за бойна подготовка, екипажът на капитан II ранг Артем Васетински потвърди готовността си да изпълни поставените задачи на море. Следващият етап на обучение ще бъде практическото обучение на подводничарите на полигоните в Баренцово море.

К-114 "Тула" е ядрен стратегически ракетен подводен крайцер проект 667БРДМ (шифър "Делфин"), на въоръжение от ноември 1987 г. Подводните лодки от този тип носят на борда си 16 междуконтинентални балистични ракети "Синева". Ако е необходимо, "Тула" може да изстрелва МБР по цели, разположени на разстояние повече от 11 000 км, директно от кея, без да напуска базата.

На снимката: Подводница "Тула" проект 667БРДМ (сн. Централен военноморски портал)
image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker