Корабите на Тихоокеанския флот са оттретирали вертолетни операции

Pan.bg 26 мар 2020 | 13:24 views (373) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
mil.com

На 26 март 2020 г. край бреговете на Владивосток, отряд на Приморската флотилия разнородни сили на руския Тихоокеанския флот, включително флагманът гвардейският ракетен крайцер "Варяг", корабът с измерителен комплекс "Маршал Крилов" и големите противоподводни кораби "адмирал Трибут" и "адмирал Пантелеев", проведоха съвместно с морската авиация учение за операции с вертолети, като на място, така и на ход.

Според пресслужбата на МО на Русия корабите на отряда са осигурявали полетите на три палубни вертолета Ка-27ПЛ и Ка-27ПС. Общо пилотите са изпълниха повече от 10 излитания и кацания на палубите на корабите.

На 25 март 2020 г. стана известно, че корабите на Тихоокеанския флот отиват в Японското море, за да провеждат планирани тактически учения на групировката в далечната морска зона. МО на Русия добави, че до 15 военни кораба и подводници, 12 поддържащи кораба, около 20 самолета и хеликоптери са участвали в отработването на задачи в морето.

"Варяг" е ракетен крайцер пр. 1164 (шифър "Слава"), флагман на Тихоокеанския флот. Построен в корабостроителницата "61 комунари" в Николаев. Първоначално се нарича "Червона Украина" в чест на едноименния кораб, потопен през 1942 г. в Севастополския залив. Преименуван е на "Варяг" през 1996 г. по инициатива на екипажа в чест на известния бронепалубен крайцер от 1-ва Тихоокеанска ескадра на руския флот.

„Маршал Крилов“е корабът с измерителния комплекс (КИК) пр. 1914. Това е единственият кораб във ВМС, с възможност за работа с космически кораби. В съветско време подобни функции се изпълняваха не само от специализирани КИК пр. 1914, но и КИК пр. 1128, 1129Б, преустроени от рудовози, както и КИК "Чажма" и "Чумикан" пр. 1130.

„адмирал Трибут“ и „адмирал Пантелеев“ са големи протиподводни кораби (БПК) пр. 1155 (шифър „Фрегат“). Те имат водоизместване 7480 тона и дължина 163 метра и достигат скорост до 29,5 възела. Всеки кораб е въоръжен с 8 ПУ ЗРК "Кинжал" (64 ракети), две четириконтейнерни установки за ракето-торпеда "Разтруб", РБУ-6000, както и артилерийски оръдия AK-100 и AK-630M.

На снимките:
ГРКР "Варяг" сн. Пресслужба на Източния военен окръг
Кораб с измерителен комплекс "Маршал Крилов"
сн. sgan2009.ru
Голям противоподводен кораб пр. 1155 "адмирал Трибуц"
сн. Primamedia
Голям противоподводен кораб пр. 1155 "адмирал Пантелеев" сн. Централен морски портал


image
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Корабите на Тихоокеанския флот са оттретирали вертолетни  операции

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker